Co se děje v úlech teď
|
22.04.2022, 12:26 AM
Příspěvek: #2236
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Díky Leoši a Jirko Marxi za rady ohledně trubcokladného včelstva - nakonec to dopadlo dobře - viz fotky:
1: 3.4. 2022 zjistil jsem včelstvo s trubcokladnou matkou 2-3: 6.4. 2022 odnesl jsem včelstvo ca 100 m, nechal včely nasát a pak sklepl na zem. Na původní místo jsem dal slaboučký loňský oddělek (slabé 4 uličky, 1 ulička zakladená) s kladoucí matkou.Létavky se vracely na původní místo a vžebraly se zpět. Oddělek byl slaboučký a trubcokladné včelstvo celkem rozjeté, matku jsem pak našel v klubku včel, nebyl jsem si jistý, jestli to přežije - létavky viditelně nebyly nadšené, že našly na svém místě vetřelce. 4-5: 12.4. kontrola - matka už se pohybuje volně po plástech,včely nosí pyl ale plod ani vajíčka jsem neviděl (tmavé dílo) 6: 21.4. - ten samý plást jako na obrázku 5 (tedy ca po týdnu), vše vypadá v pořádku, takřka nulové spady VD, zavíčkované plně 3 plásty plodu v dalších nezavíčkovaný plod, nižší nástavek jsem nerozebíral. začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
Hlasování: Rastislav Rosa (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)