Co se děje v úlech teď
|
21.02.2022, 10:50 AM
Příspěvek: #2211
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(20.02.2022 12:09 PM)Tomáš Fuit napsal(a): Mám jedno podobně silný včelstvo jako popisuje Jirka Marx - zasahuje do pěti nástavků (Optimal). Minulý týden mi ho sfoukl vítr, tak jsem ho viděl rozebraný.. Můj názor. … jestli bylo včelstvo vedeno loni podle zásad ŠPV není nutné ho podstavovat ( ostatně spodní nastavek nebývá úplně dostavěna v téhle době). Trubcinu by měly být dole v dolních třech nastavcich, nemá smysl ji nechat stavět někde výš. Aspoň bude držet matku v dolních nastavcich. Spis bych se zaměřil na horní dva nastavky. Já v nich nemám plod ale medovo cukrové zásoby. Krajní ramky mám prázdné jak si stahovaly zásoby k sedlisku. Takže já udělám to ze veškeré zásoby dám do čtvrtého nastavku a veškeré prázdné panenské souše dam do pátého ( eventuálně doplním ) tím jim vytvořím prostor pro snůšku. A prostor mužů zvětšit přidáním dalšího nastavku už i ke stavbě nad částečně poodtazenou fólii. A ta folie půjde pryč až bude opravdu teplo a vcely se zacnou o tenhle nastavek zajímat. To je vidět přes fólii ( horní) . Další nastavky dle snusky a váhy včelstva Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)