Co se děje v úlech teď
|
20.02.2022, 10:29 AM
Příspěvek: #2204
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Jaroslave, nevím jakou mate představu o včele , která je schopna fungovat bez chemického ošetřovani. Jestli si myslíte, že okamžitě najdete včely , co budou fungovat jako Rambo, tak vám přeji úspěšné hledání. Včelstvo , které přežije dvě sezóny bez ošetřovani a dokáže zimovat v takové síle je více než nadějné a zcela jistě z nej udělám par matek na další testování. Babička téhle matky prošla aktivaci genu groomingu. U téhle jsem kvalitu groomingu ani pocty roztočů nezkoumal. Poškozené vcely měly roztřepena křídla . Šel jsem do nich protože jsem nevedel jestli zeslably. A když už jsem je měl rozebrane udělal jsem to odebrání plodu i když jsem to při jejich sile ani dělat nemusel. Pamatujte si, ze vcelstvum která dorazí do třetí sezóny je dobré pomoci nějakým biotechnologický opatřením. Nejčastěji odebráním nastavku na oddelky. ( jde vlastně o ředění patogenů a simulaci rojeni) u tohoto včelstva jsem maximum patogenů odebral nyní. Při jejich sile jim to neuškodí, zimuji pravděpodobně v počtu přes 30000 jedinců.
Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: Leoš Dvorský (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)