Co se děje v úlech teď
|
19.02.2022, 10:10 AM
Příspěvek: #2194
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Zdravím, udělal bych to obdobně jen bych přemetení provedl náběhem před úlem, viz. video pan Matucha. Nemocné se nevrátí. Použil bych mezistěny, aby musely stavět a topit, sebrat 1 zavíčkovaný plod jako VD past, nebo vložit štěp s plodem a přikrmit. Zaplodované vytavit, zásoby a zbytek souší schovat a použít při krmení a imunizaci. Kontrolovat a rozhodnout zda zrušit či nechat, nebo vyměnit matku, podle situace. Nejpozději však do července. Další faktor je zalétávání. Pokud jsem si všiml z videí, máte pane Marx včely tesně vedle sebe ve včelíně. Myslel jsem na roznesení infekce a případnou jarní loupež, zda neudělat zásah rovnou na začátku snůšky, nebo přesunout úl mimo...
A dál mě již nic nenapadá. Nevčelařím dlouho a tímto si také ověřuji znalosti, až se objeví poškozené včely u mne. Prozatím jsem neviděl žádnou, ale jeden loňský květnový oddělek má již 9dcm vybíhajícího plodu a ještě byl přichýlen k pravé straně úlu. Nevím důvod, ale všiml jsem si, že na na 2 pozici byla trubčina, možná se jim prostě jen líbila... ![]() Tolik příspěvek. Těším se na vyhodnocení. Hezký den |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 10 Host(é)