Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Péče letošní o oddělky
25.07.2021, 07:50 AM
Příspěvek: #102
RE: Péče letošní o oddělky
Nejsem ten pravý, protože sirné knoty nepoužívám snad 50 let, ale já bych je oddělku tak brzo nedával. Nechal bych je pár dní pořádně vyvětrat. Průvan zavíječe také odradí. Já přebytečné plásty nijak neošetřuji. Dám prázdný nástavek, nad něj do každého nástavku jen 8 plástů a navrch komínu zase prázdný nástavek a je hotovo. Průvan zavíječe odradí.
Vyčistit plásty dám nad produkční včelstvo, zase to trvá 1-2 dny. Můžou se oddělit mřížkou, pro jistotu. Jinak ,Romane, nerozumím tomu, proč jsi ty plásty do oddělku nedal ihned nebo proč si ty plásty sířil, když víš, že je budeš potřebovat do oddělku. Pokud ten oddělek za něco stojí, matička by je se vší pravděpodobností ihned zakladla. Je to pro něj bezva podnícení. Kdybys ty plásty nijak neošetřil a za ty 2 dny je tam dal, taky by se nic nestalo.Včely by je vyčistily i s těmi vajíčky od zavíječe. Jinak proti virům a bakteriím ošetřuji plásty ionizérem. Mám malý přenosný , stačí mít powerbanku. Ozón to zařídí. Moc rezervních plástů si ale nenechávám. Včely produkují vosk ať chcete nebo ne, je škoda jim neumožnit stavbu. Samozřejmě ale v dobu, kdy je to nejpřirozenější. Stavba je také ozdravný proces. ld

Včelařit bez chemie je normální!
Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem!
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Péče letošní o oddělky - Kocidzin - 14.06.2018, 08:26 PM
RE: Péče letošní o oddělky - Ali - 18.07.2018, 11:49 AM
RE: Péče letošní o oddělky - Ali - 10.05.2019, 07:27 PM
RE: Péče letošní o oddělky - Faneka - 12.07.2019, 09:36 AM
RE: Péče letošní o oddělky - Leoš Dvorský - 25.07.2021 07:50 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)