Co se děje v úlech teď
|
25.01.2021, 11:50 AM
Příspěvek: #2158
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
V Chebu i při sluníčku teploty do 8 stupňů venku ani včelka. Včera jsem dělal vzorky měli a mám z toho špatný pocit, většina vč. jsou loňské oddělky na volné stavbě v rámkách z května a zač. června, nakrmené do 25.7. zazimované na 2 nást. 39/24(39/30+17). Loni bez léčebných zásahů vypadaly OK. Na podložkách je měli na 4-6 uliček, v období od 15.11.do 20.12 varoa do 38 ks běžné množství mrtvolek, od té doby do včera varoazy nejlepší 7-14 ks (5 vč.), 25-80ks (22 vč.), asi 150ks (3 vč), u včelstev nad 65 varoa velké množství mrtvolek na podložce = vrstva 1- 1,5 cm. Ten rozdíl mezi výsledkem za prosinec a leden mně hodně překvapil.[/b] Myslím že moje zlatíčka musela plodovat hodně dlouho a groming jim asi nic neříká, co nadělám.
Podložky jsem dal zpátky a udělám kontrolu na konci února a budu muset rozhodnout další postup. (začátkem března už tady bývají prolety) Bude stačit cukrovat, nebo vyřezat 1. plod jako past, pokud to stihnu aby ho nebylo moc a dokázaly to ustát. Do chemie se mi určitě nechce. Pokud máte někdo podobnou zkušenost, nebo dokážete poradit ozvěte se. Díky Jirka Sirotek |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 7 Host(é)