Péče letošní o oddělky
|
29.06.2020, 07:53 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 29.06.2020 08:03 AM od Jan Sochor.)
Příspěvek: #81
|
|||
|
|||
RE: Péče letošní o oddělky
Četl jsem si ještě a plochá vrstva plástu není pro včelstvo výhodná a včely si plásty samy zvýší stavbou do podmetu na úkor stavebních rámků. Což se u mě přesně stalo. Vysoké dno nebyla dobrá volba, hmm.
Můj stávající stav je 1NN, vysoké dno, česno zavřené, očko otevřené. Od kraje 1 plast zásob, 4 plodové plasty s trochou zásob na krajích, 1 plast zásob, 1 plast nové výstavěny asi zásoby, 4 stavební ramky. 7 rámku obsedaji na černo a ještě na černo tu divočinu na 4 plastech v podmetu cca 10cm. Prosím o radu, jak to tedy zhruba provést, abych je moc nestresoval. Do osy nástavku dát stávající 4 plodové a 2 zásobní, zbytek stavební ramky na oba kraje, pod ně nový nástavek s 10 stavebními ramky a na střed ten jeden vystaveny stavební ramek? Divočinu vyrezat a zkusit něco zachránit, je to pod temi 4 plodovymi ramky, předpokládám tedy, že bude asi částečně základeno? To co bych zachránil, dratkami uchytit na stavební ramek a dat na střed do nového nástavek pod stávající ? Tykání vítám, Optimal 42x17, Moravskoslezký kraj, 230 m.n.m. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)