Péče letošní o oddělky
|
21.06.2020, 11:00 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 21.06.2020 11:05 PM od Jan Sochor.)
Příspěvek: #64
|
|||
|
|||
RE: Péče letošní o oddělky
Zdravím vás přátelé,
17. června jsem si přivezl 2 oddělky, každý na 6ti rámcích a uložil je do úlů. Každému jsem dal 1litr (1:1) cukrového roztoku, ten odebírají, ale i tak v dešti létali do okolí na pyl a možná nektar. Když nepršelo, tak byly ještě více aktivnější. Pylové rousky oranžové a světle žluté, kvete tu nyní lípa, pámelník, maliny, ostružiny. Je tu toho dost a přemýšlím, jestli má nyní smysl jim po odebrání z krmítka přílit další cukr, když med je daleko lepší. Měl jsem v plánu dávat 2litry 1x týdně. Má to smysl, když je snůška? Po těch delších deštích je také v úlu docela vlhko, na neobsazené straně jsou kapky, když jsem koukal zespodu přes síťované dno a na podložce byla voda. Mám vysoké dno, česno zavřené a necháno pouze otevřené očko v nástavku. V nástavku sedí na cca 5-6 rámcích a zbytek prostoru jsou prázdné stavební rámky. Jeden oddělek už začal i pravděpodobně stavět, viděl jsem hrozen včel na horní loučce nového rámku, ale zatím do nich nepolezu. Má smysl jim nechávat platovou podložku pod sítem nebo ji odstranit, aby měli přísun vzduchu? Podložku jsem tam nechával k vůli tepla, když nemají obsazený celý prostor. Případně ji mohu ještě zasunout do nižší polohy a nechat ventilační otvor na šířku úlu a výšku cca 1-2cm. Poradíte prosím. Tykání vítám, Optimal 42x17, Moravskoslezký kraj, 230 m.n.m. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)