Co se děje v úlech teď
|
01.06.2020, 08:01 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.06.2020 10:33 AM od Oldřich Šlegr.)
Příspěvek: #2051
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak, u nás jsme dokončili 1. ozdravné opatření z konce dubna, po umělé plodové přestávce, vyřezáním prvního zavíčkovaného plodu mladých matek a museli jsme také před 15 dny, začít s ozdravným opatřením i u dalších, viry se dostali přes trubce na první včelky, asi tomu napomohla ta delší snůška z řepky u včelstva z loňského roje jsme našli matku a udělali jí smetenec bez plodu za přepážku, do oddělkové části a dnes jsme vyřízli také první zavíčkovaný plod matky ve smetenci, v původním plodišti jsme zrušili 6 zavíčkovaných matečníků a nechali 2 nejlepší a nechal jsem se ukecat vnukem a dcerou a necháme to řešení na včelkách, já myslím, že bude roj a oni mi tvrdí, že si vyberou matičku bez rojení. U posledního ležanu jsme matku nenašli, a udělali oddělek za přepážku s plodem, při kontrole a rušení přebytečných matečníků, jsme zjistili, že nám matka klade v oddělku, a vyřadili z oddělku ze 4 plodových, dva staré černé rámky se zavíčkovaným plodem, v obou původních plodištích máme tedy umělou plodovou přestávku se zavíčkovanými matečníky, kde také máme v plánu vyříznout první zavíčkovaný plod, nových mladých matek.
Olda a vnuk Pepa |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)