Co se děje v úlech teď
|
01.03.2020, 05:08 PM
Příspěvek: #2032
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Dneska jsem fakt zralej na postel. Ale šel jsem se zrelaxovat ke včelám. Mrkunul jsem i do jednoho trubčího včelstva, trubčina z části zavíčkovaná. Nestane-li se nic nepředvídatelného 1.4.´=1. série. Skoro zázrak tady. Stále mám ale včelstva, která asi teprve dnes vystrčí hlavičky ven. Jsou to medvědi. Loni byly ale lepší ty s častějším nástupem polodování, předloni ty pozdnější. Dopoledne jsem musel narychlo do Prahy, tam kvetou jívy naplno. Tady jim chybí tak 10 dní. Lísky jsou pryč, ale i v tom větru jsem zahlídl umazaný nohy od pylu. Zběsile shání vodu. Vzhledem k tomu, že se holky pakovaly od podzima u sousedů, zásob je tolik, že včely vůbec nejsou v horních nástavcích. Přibyl jim min. 1 celý nástavek zásob + patogeny. Koukám, že místní organizace s pro mne stává takovým zkušebním polygonem už celé 3 roky. No moc z toho radost nemám. Raději bych včelařil v předvídatelném prostředí, ale co nadělám. Za oknem je fakt krásné, venku to ale fučí nepříjemně. ld
Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: schützmeister (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)