Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Důležité zimní léčení - začátečník
22.11.2019, 06:29 PM
Příspěvek: #23
RE: zimní léčení - začátečník
(19.11.2019 07:46 PM)farfallka napsal(a):  Dobrý večer, jsem vděčná za dobré rady, učím se a chci přírodní chov, ale zjistila jsem, že bez přírodní chemie to asi nejde. Dvě včelstva mi už umřeli, když jsem začínala před dvěma roky. Zničily je asi vosy. Dostala jsem od mého dědy dvě. Ale on mě učit nemůže, léčí úplně chemicky a já nechci. Ale nerada bych zase o včely přišla svou nedbalostí a najivitou, že to zvládnou sami, bohužel příroda je ve stavu v jakém je a to díky člověku.

Haribol Jiřinko, takto můžeš ošetřit své včelstvo v tomto období, konec listopadu+prosinec, teplota pro použití 0až5 stupňů.

Připrav si roztok cukru ve vodě 1:1 (v 1 litru vody rozpustit 1 kg cukru) a odměř 1 litr tohoto roztoku.
Do roztoku přidej 35 g kyseliny šťavelové a mícháním při cca 40st.C rozpustit. Tento postup si udělej dle Tebou požadovaného množství. Pracuj v rukavicích, chránit dotyku roztoku na sliznice.

Ve včelstvu do 1 obsazené uličky nakapat 5ml tohoto roztoku, do včelstva aplikovat max. 25ml tohoto roztoku = ošetření 5 uliček.

Po dvou dnech sleduj spad. Účinnost až 48 dnů, a je to při bezplodém ošetření devastace téměř všech kleštíků. Pokapání se provádí jednou na včelstvo.

Kyselina šťavelová dihydrát, (-COOH)2.2H2O

https://www.vcelarstvihavlickovi.cz/Kyse...a-d574.htm
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: zimní léčení - začátečník - tondabh - 22.11.2019 06:29 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)