Důležité zimní léčení - začátečník
|
21.11.2019, 12:15 PM
Příspěvek: #17
|
|||
|
|||
RE: zimní léčení - začátečník
(20.11.2019 11:45 PM)stefanos689 napsal(a): Když začneš, tak v současné převčelené ČR budeš drcen nevhodným materiálem. Takže zpočátku budeš muset zasahovat. Časem se Ti vyloupne nadějný materiál a pak můžeš chemii postupně vysazovat a testovat ho ve vhodné lokalitě. Ale pořídit včelstva a neošetřit vůbec, znamená o ně přijít dřív než řekneš švec. Tak to vidím já..."Nevhodný" materiál tady bude vždycky, pokud se v ČR bude včelařit stále stejně, jako dosud. Pokud budeš chemicky ošetřovat, nadějný materiál se ti nevyloupne. Vhodná lokalita k testování neexistuje. Jiné to v dohledné době nebude. Letos jsem si pořídil od Jirky Marxe na zkoušku dva oddělky, neošetřil jsem je vůbec a stále je mám. A vypadají skvěle. Jen se chovají, jako by byly ještě v nížině. Ale ono jim to časem dojde. Co tím chci říci. Není na co čekat, lepší vstupní podmínky nebudou. A zapomenout na všeobecný názor mezi většinovými včelaři, že měřítkem úspěchu včelaře je, na kolika nástavcích včely máš (čím víc, tím větší borec), kolikrát už jsi letos točil (víckrát větší borec) a kolik jsi letos vytočil medu (čím víc, větší borec). A kolikrát už jsi letos léčil (taky větší "borec" - nebo blbec?). Optimální řešení přichází v závěru. |
|||
Hlasování: Oldřich Šlegr (+1), Rastislav Rosa (+1), Antonín Hyžík (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)