Co se děje v úlech teď
|
15.10.2019, 10:03 AM
Příspěvek: #2004
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Máš pravdu Tomáši, vše souvisi ze vším, tak se mi taky nechce ničit mikroklima úlů něčím, co si lidi myslí, že jim pomůže. Začínal jsem se čmeláky a po prvním nadšení nad začínajícím čmelínem, kdy byly zakladeny první buňky a první dělnice, příšlo vystřízlivění, když hnízdo zlikvidoval zavíječ či něco jíného. Každý rok stejný, do podzimu dožila hnízda, která byla v zemi ve stodole, ale co bylo ve čmelínech a kamených sloupech stodoly něco zahubilo.
Tím jsem chtěl jen řící, že hmyz to nemá jednoduché a 100% udržitelnost neexistuje, proto neléčím a vím, že taky mohu být bez včel, naštěstí se vždy najdou takové, které to dávají ![]() Letos mám úhyny, začlo to již začátkem července, kdy jedno včelstvo bylo bez matky, tak jsem spojil s jinými a medník dal nad letošní oddělek a v srpnu po dovolené bylo po spojeném včelstvu i po oddělku, přijel jsem a jen končily loupeže. Poučení- nespojovat a nepoužívat dílo z jednoho úlu u druhého včelstva v témže roce, nechat projít zimními mrazy a pak teprve použít v dalším roce. |
|||
Hlasování: Jan Petřík (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 8 Host(é)