Co se děje v úlech teď
|
22.09.2019, 09:59 PM
Příspěvek: #1992
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak já začínám dávat na česna mřížky proti myším a za týden začnu s obalováním úlů síťovinou proti ptákům. Všechna včelstva jsou prakticky v klidu a výrazně zpomalují metabolismus. Včely se nenechávají vyrušit ani když jim dělám za zády rámus. Zbývající krátkověké včely nosí pyl, ale je jich málo.
Pyl s plodem souvisí jen u některých kmenů (třeba potomci Troiseck) a v určitou dobu. Teplotu uvnitř včelstev se pohybují lehce nad 25C, do zimních teplot mnoho nezbývá. Někde začal masivní grooming, cca 90%. Když se juknu na včelařskou konferenci, je mi líto těch zoufalých včelařů na JM i jinde. Nicméně, pokud budou dělat stále to samé, nemohou čekat změnu a bude jen hůř. Jak se řáká, komu není rady..... Nechal jsem se unést a přispěl tam pár řádky, samozřejmě naprosto zbytečně. Zimu očekávám s pokorou, asi je za dveřmi. Ještě udělám pár testíků a jedno chovatelské opatření a budu s věnovat opravám na včelařském zařízení. Snad to do zimy stihnu. ld. Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Ali (+1), Antonín Hyžík (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 7 Host(é)