Co se děje v úlech teď
|
14.08.2019, 03:30 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.08.2019 03:48 PM od Ali.)
Příspěvek: #1981
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Zeptám se zkušenějších. Nemůžu si ujasnit co se přesně nyní asi děje v jednom úlu.
10.5. úl rozdělený vejpůl. V ODD vychovaná z roubu bez časového odkladu nová M. 10.6. kontrola M, obě kladly. 22.6. sloučení přes papír a MM. Včelstva sice spolu, ale doteď díky MM kladou obě M (nyní nevím kolik je plodu, ještě jsem se nedíval). 27.5. a 24.6 jsem odtočil po 7kg medu. Nyní by měli mít ještě se starou MK cca min. 30kg zásob. 10.8. vyčištění podložek, 13.8. kontrola VD, v tomto jednom cca obou polovinách po 100 ks včetně pohybujících se a bílých. U ostatních se stejným způsobem chovu VD cca do 5ks. Toto včelstvo je nejsilnější, loni mělo spad při kontrole jen 5ks VD, a poněvadž hodnotím kontrolou přes spad (vím nic moc, ale stále sejný náhled), v první půli prosince jsem jej ošetřil 1x pokapem KŠ. Toť vše. Plodové křivky nyní vykazují ustávání plodování a násůst rozvoje VD, to mě je jasné. Ale není mě jasné, proč se to u tohoto jedno včelstva projevilo takovým spadem včetně živých a mladých. Navenek se včelstvo chová normálně, pod víkem i na česně taky. Zahlédl jsem pod úlem jednu včelu křivou - to jen na okraj. Nejde mi o ošetření, dnes se tam otočím, zkontroluju a toto ošetřím podle potřeby KM, ale o nějaké vysvětlení co asi včelstvo uvnitř zažívá. Nemůžu si to v hlavě podle výsledku samovolného třídenního spadu nějak srovnat. Že jsou včelstva plné, letos po loupeži, stejně jako loni zatím není vidu náznaku. A to ani u ODD, přesto že jsou česna i očka naplno. Dik. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)