Co se děje v úlech teď
|
06.08.2019, 09:26 AM
Příspěvek: #1978
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Děkuji za odpověď,
co se týká oddělku - ten jsem nepřemísťoval, resp. na svém místě je už od jeho založení nějakou dobu, létavek i hlídaček má dost a sám jsem viděl líté boje u česna. Poslední kontrola včera ukázala, že v souších už něco málo zásob uloženo je, doufám, že už se holky slídivkám ubrání, ještě více jsem zúžil vstupní česno, doufám, že to holky přežijí. Trochu mne trápí, že nová přidaná a přijatá matka ještě nezačala klást, doufám, že se rozklade když uvidí, že ve spíži přibývají zásoby. Co se týká toho druhého úlu, další kontrolou jsem zjistil, že jde (pro mne trochu překvapivě) pravděpodobně skutečně o trubčinu, ale ne o trubčici. Jen matka využila toho, že na rámku v plodišti byly trubčí buňky a zakladla je trubčím plodem. Ale přeci jen i nějaký další plod tam je, zásob mají dost, tak také snad v klidu zazimují. Teď už jen pořádně dokrmit. Ještě jeden začátečnický dotaz: Jak moc ovlivňují mravenci spad Wd? Jde mi o to, že v lepším případě mám včelstva bez Wd, V horším případě mravenci jsou rychlejší než já a před mým příchodem se o kleštíka postarají sami, protože na monitorovacích podložkách nic nenacházím (ani u jednoho ze 4 úlů). Děkuji a přeji krásný den všem |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 11 Host(é)