Co se děje v úlech teď
|
27.02.2019, 01:40 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27.02.2019 01:52 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #1859
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(26.02.2019 03:23 PM)jirka.marx napsal(a): Docela by mě zajímalo, jak by se choval u tebe materiál, co chovám já. Za sedm sezon ani roj, teda když nepočítám roj z oplodňováčku. Tohle rojení přece není možnýNo tak... Oni se taky většinou nevyrojí - rozděluju. ![]() (26.02.2019 09:03 PM)Ali napsal(a): Jaký může být důvod, že nahoře jsou na tom líp než-li dole? Na první zamyšlení moc logiky to nemá. Vždyť tam mají klimaticky těžší podmínky.To je právě to skloubení stanoviště a včely. V horách to nemusí být horší - je to jiné. Když vezmu ten můj "rychlý ekotyp" co se v 500m na sluníčku rojí skoro každý rok a dám ho do 700m stínu - nerojí se. / tak moc / Loni, když nebylo nic se taky nerojili ani dole a bylo teplo a dobrá jarní snůška. Čili stejné včely, jak píše Jirka, můžou být ve 300m slabší - protože tam není letní snůška a naopak jdou do roje, kdežto v Krkonoších mají snůšku průběžnoou a není takový teplo na rojení. A pak je ještě každý rok jiný, takže nechávám ty i ty - rychlé i pomalé, protože když je z jara zima a letní snůška, tak víc točím z těch pomalých, protože z jara jsou v pohodě, maj nižší spotřebu a do července / kdy je tady les / krásně dorostou. Ty pomalý maj míň roztočů a zase hůř zimujou, dyž je divná zima. |
|||
Hlasování: Jindřich Šafránek (+1), Ali (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 7 Host(é)