Co se děje v úlech teď
|
07.08.2018, 02:29 PM
Příspěvek: #1758
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(01.08.2018 04:50 PM)Ali napsal(a): Před týdnem kolem úlů snad na stovku vos, s nedůvěrou, ale kvůli horku jsem jim pootevřel dolní síťky (nevím jsem neudělal dobře). Nyní sedí všechny uvnitř, jen obrana na česně a očku. Při nalívání zásob oddělkům od včel ani snaha po slídění, jen trochu od vos.Totální klid, skoro žádná včela a vos poskrovnu. VD v podmetu jsem zatím skoro neviděl a trochu mě to tají dech.Ano krajina vypadá smutně a bude ještě smutnější . Moderní podnikatelé v zemědělství ,sklízejí podmítají a sejí během třech dní. Pak přijdou průmyslová hnojiva a jedy dokud nezamrzne. Na jaře stejné kolečko " péče " ať si půda zvyká na tvrdý režim. K tomu kůrovec zdárně žere lesy, byl " úmyslně" napěstován aby se daly překročit stanovené limity deceniové těžby dřeva. Nějak se to ale vymklo a dřevo spadlo s cenou a ani moc nejde prodat. Všichni pláčou že je sucho ale tohle hospodaření v krajině s nárůstem ploch se zámkovou dlažbou v každé dědině , boom skladových areálů a zvětšování ploch dálničních sírí odvede vodu pryč. Pokud se nevsakuje, vyschnou prameny a studny. HLAVNĚ ŽE NEBUDEME PÍT LIMONÁDU UMĚLOHMOTNÝMI BRČKY a jiní rádoby eko činy. A včely , v těchto vedrech chce mít nakrmeny a moc jim tam nelézt , to horko jim tam nepouštět.Oni to zvládnou , ale co my lidé ?? Jindřich |
|||
Hlasování: Jan Brunclík (+1), Ali (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)