Co se děje v úlech teď
|
30.07.2018, 12:50 PM
Příspěvek: #1752
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak nevím jestli úplně blbá sezóna. U mně se ztrácely hodně matky, nebo je znovu mění, v některých včelstvech jsou dvě a v jednom dokonce 3. Jsem zvědav jak dlouho ještě. Něco se děje, včely na něco čekají. Ta tzv. produkční včelstva jsou v naprostém klidu a mají max. 2-4 plásty plodu 2/3 L na 5 NN obsazených, tak půl na půl zavíčkovaný a zcela mladý plod, vajíčka max. 2 denní larvičky.
Sršňů je jako hub po dešti a je zajímavé vidět, jak se s nimi některá včelstva vypořádávají. Není to nepodobné tomu, co dělají včely A.c. Japonica. sevřou ji do chumáče jako matku, tak 20-30 včel a prostě ji buď umačkají nebo uvaří (to jsem ještě neměřil), vskutku mučednická smrt. Jakmile se někde ukápne med, okamžitě vystartují a slídí, po odstranění je ihned klid. To svědčí o dobrém zdravotním stavu. O V.d. nemá smysl mluvit, to je vyřešeno a věřím, že všude, není. To jen známí množitelé V.d. mohou mít problémy. vidět. ![]() Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)