Co se děje v úlech teď
|
23.04.2018, 08:03 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.04.2018 08:07 PM od Ali.)
Příspěvek: #1718
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Jak jsem si postěžoval, že se u mě v úlech nic moc neděje, jirka.marx mě to zprávou vysvětlil, a v hlavě lehce provětral (stále počítat: 21dnů plod + 12dnů do stavby), dik.
Tak jsem dnes jen po cestě nakoukl do včel na česno, pod víko a na podložky kolem 10-té hodiny. Na česnách klid (5 včelek za minutu), pod víky plné všechny uličky mezi 12-ti plásty a na vložených rámcích stavby žádná, na podložkách 10-13 řad měli (všechno téměř odkvetlé a řepka z jedné třetiny). Koukl jsem se na výpočtovou tabulku závislosti počtu plodu na teplotě a teprve k dnešnímu dni bych v úlech měl mít cca 18000 včelek, a ty jsou zřejmě rády, že stačí obsloužit rychle narůstající plod, který by se měl podle tabulky do měsíce zdojnásibit. Jen se snažím si teoreticky potvrdit skutečnosti v úle. Ve středu se půjdu do nich podívat, je-li to pravda, není moc času. Takže jak pravdivě napsal, měli by opravdu začít nejdříve stavět až koncem tohoto týdne (musí jich být taky na to trochu síla, odhaduju min. 5-10000). Nějak málo vnímám je i souvislosti, a asi málo u toho přemýšlím. Ale funguje to, i když letos ne zrovna na snůšku. Tu na polích skončí s takovou koncem května. To akorát dorostou ![]() Jo a píšu to proto, že ne všichni už vytáčí třeba jívu. Já nechal staré zásoby při stěnách a použiju je v květnu do oddělků. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 12 Host(é)