Co se děje v úlech teď
|
10.11.2017, 09:56 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.11.2017 10:08 PM od Ali.)
Příspěvek: #1638
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
No Michale, letos tě prověřují. Vloni jsi mi radil právě tu silnější plastovou mřížku. Mě se do úlů dostala tuším za tyto dvě zimy myš jen jedna, a myslím, že dokonce nechtě (měl jsem posunutou boční loučku oproti očku). Psal jsem, mám česna jen 6-7mm vysoké a proti očku uvnitř 25mm mám opřený první rámek Hofmann a tam je průlez jen 5-6mm a zalomit do pravého úhlu a to se myším asi nepodaří. Sice mřížečky mám připravené, ale zatím je tam nedám a prověřím jen mou uvedenou variantu. V zahradě je to samá díra, myší hafo. Takže potřetí zatěžkávací zkouška. A příští rok rozhodne, jestli je vůbec někdy použiju.
Spíše mě trápí VD. Spad měli po 10 dnech minimální, VD průměr cca 10 - 20/úl. Úl2, co jsem před měsícem ošetřil KM míň než 10, ale zase na druhé straně úl5 samostatný, z ničeho nic cca 100VD. Nějak se mi to nechce rozdělávat, nevím jestli se včely zbavují VD nebo obráceně. Mohl bych tomuto jednomu dát nějaké ošetření (pokap KŠ, případně mám i Varidol). Ale ještě nevím. Možná by bylo vhodnější nechat reagovat včely a nepředbíhat je, a rozhodnout až koncem února. A asi budeš mít pravdu s tím starým dílem a jeho promořením jak jsi psal, v tom úlu na podložce opět ani jeden VD. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 5 Host(é)