Co se děje v úlech teď
|
21.09.2017, 10:51 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 21.09.2017 10:55 AM od Antonín Hyžík.)
Příspěvek: #1599
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Nedávno jsem v tématu Poraďte prosím řešil vykradené včelstvo se špatnou matkou (dle mého úsudku, nebyl žádný plod). Nyní pokračování...jmenované včelstvo jsem přendal na jiné místo a znova zakrmil, zásoby uložily a bránily v zúženém česnu. Matka ale ani náznak kladení. Tak jsem udělal výměnu matky, do přidávací klícky jsem vložil i mrtvou původní a vložil ráno do včel. Odpoledne otevřu podmet a tam klubko včel, vyndal jsem drátěné dno a vysypal je do trávy, za chvilku jsem uviděl poletovat matku se značkou v místě vysypání, odchytil jsem ji a uznal, že Leoš měl pravdu s tím přijetím. Tak jsem přečetl Leošovi informace k tvorbě smetence a vytvořil smetenec s nepřijatou matkou . Ten k dnešnímu dni úspěšně prosperuje a snad přečká zimu.
Proto to ale nepíši, původní včelstvo jsem po pár dnech prohlédl a zjistil kolečko zavíčkovaného plodu (od původní matky)a naražené nouzové matečníky. Proto upozorňuji ostatní začínající- NESPĚCHAT. Prostě včelstvo si udělalo plodovou přestávku a já to vyhodnotil jako „špatná matka“. Kdybych počkal s výměnou matky, mohl jsem si ušetřit shánění nové, tvorbu smetence (to byla dobrá zkušenost) a mohl jít do zimy s poměrně silným včelstvem. Nyní jdu do zimy se slabým smetencem a v původním včelstvu s novou matkou, která nevím, zda je oplozená, včelstvo zatím bez plodu. (19.09.2017 04:44 PM)Tomáš Palata napsal(a): Ahoj Tomáši, proč máš česno udělané nad 1.NN? |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 12 Host(é)