Poraďte prosím
|
07.08.2017, 10:24 AM
Příspěvek: #417
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Ali, v tom ti já neporadím. Poznal jsem, že kdo se zabývá úly a ne včelami, jako by stál mimo. Včely otázku rámkových měr a úlů dávno vyřešily. Kdo to nevidí je zbytečné mu nasazovat brýle. Poznání a dovednosti chtějí svůj čas.
Je třeba respektovat základní zákonitosti a to autoři různých úlů často nerespektují. Neber to na sebe. Proto jsem se nevyjadřoval ani k těm diskuzím o Nymsově úle a podobně a ani nebudu, pro mě je to naprosto o ničem. Včely si poradí ve všem, ale musí mít možnost svojí vizi prostoru uskutečnit. No a v tom jim lidé vydatně brání. Základní ale je pohyb v prostoru po svislé nebo vodorovné ose v úzké vazbě na zákonitost česna. Velmi důležité to je především v zimě, kdy je metabolismus zpomalen na maximu. Pokud dáš plást se zásobami v ležanu k česnu nyní (když odvíčkovat, tak večer a spíš po jednom), bude tendence je dostat z dosahu nepřátel, kteří česnem mohou vnikat. Pokud je ale plást vysoký, mohou ty zásoby přenést i jen nahoru na ten samý plást, protože včely nedělají zbytečné věci a nevydávají energii zbytečně. ld Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Jindřich Šafránek (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)