Co se děje v úlech teď
|
18.04.2017, 01:11 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 18.04.2017 01:14 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #1483
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(18.04.2017 09:24 AM)Petr Pokorný napsal(a): , přičemž paradoxně všechny silný byly v nebi mezi prvníma... Nevím, co se stalo, stanoviště ověřené 6ti lety,Čím to je taky nevím. Prošel jsem tím 14/15. A Letos se to jeví, že ti co o to tenkrát přišli, jsou v tom často letos. Jeden postřeh k tomu ale taky mám - jednak první jsou silný. A často ještě před nima jsou rozdělky na starých plástech. Letos je to u mně zvláště patrné - vyzimování skvělé jako snad nikdy, přesto pár rozdělků, co se mě už nepodařilo převést ze starého plodiště do nového, velmi bídné. Koukal jsem i na plod a tam to je zvláště patrný - na panenským díle super plod, a to i velmi slabé oddělky, zato, a to mnohdy i silné rozdělky na starém díle mezerovité jak v září. Roztočema se to moc vysvětlit nedá, vše stejné ošetřování. Pravda ovšem je, že několik se špatným vývojem jsem spojil už v srpnu. Tak či onak statisticky mě z toho vychází, že jakékoli včelstva na starším díle a zvláště silná, která tak často bývají, mají problém se zimováním - tedy hlavně podzimní a jarní plodování - mezerovitost. Konkrétní souvislost neznám, ale asi tam něco v těch plástech bude. A roztoč to nejni. Tím samozřejmě neříkám, že v roce jako zažíváš to má širší záběr. Jisto je, že ty přeživší, až to rozchodí, bývají super. Tak s jarem to byla asi fáma. Od včera nad 700m leží souvislá vrstva sněhu - krásná zimní idyla. Dole začínají jabloně a dokvítají třešně, takže moc jarního medu nebude. ![]() |
|||
Hlasování: Petr Pokorný (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 12 Host(é)