Poraďte prosím
|
03.04.2017, 10:56 PM
Příspěvek: #349
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Z předminulého týdne jsem si odnesl dojem, že je jedno včelstvo bezmatečné. Nelítaly, zatímco zbylá tři alespoň sporadicky ano, a přišlo mi, že i k nim do úlu. Zvuk čistý, včel dost. Ale nanicovatých, no bylo ještě chladno. Týden mi to vrtalo hlavou, v pátek večer po celém slunečném týdnu jsem zašel a zase ani včela, jen lupičky od sousedů, asi jim tam potichoučku chodí na lepší cukr. Ale už se ochlazovalo a i ty končily. V sobotu jsem nastoupil, že je rozeberu a podívám se po matce přesvědčený, že tam nebude. No na všech česnech cvrkot, i peciválky se činily a nosily kvanta pylu. A bránily sednatě, nechal jsem je tedy být, a dál si vrtám hlavu.
Je to všechno vesnická směska, ale každé včelstvo jiné. Že by tohle bylo teplomilnější? Každopádně bylo ze všech červnových oddělků nejslabší, přivezl jsem si je skoro prázdné. Dohnat ostatní neměly kdy. Ale nějaký problém tam kromě toho nejspíš bude. Nakonec jsem vyvrtal nosemu apis, pokáleno měla tři včelstva, takže snadno možné. Otázka zní, jestli čekat do veder, nebo něco podnikat. Zejména aby si ostatní nepřinášely chorobu, pokud to může být ono. Děkuji pěkně. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)