Včelí klimatizace aneb větrání v úle
|
30.06.2013, 08:09 PM
Příspěvek: #27
|
|||
|
|||
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle
Včelí dílo je něco jako pro člověka kostra. Kdybych ji neměl, sesunul bych se jako turecká pizza a byla by ze mne jen placka. Architekturu, tedy to, jaké rozteče a kde, dělničinu, trubčinu, velkost buněk... a také geny, zásadně ovlivňuje právě česno. Dále pak celková síla roje, snůška, doba, prostor (velikost i tvar).... To jaké dílo se kde nachází to není prostě náhoda, ale jsou v tom zákonitosti. Něco jsem již stači pochytit a také to přednáším, tedy jen to, co mám osahané praxí. Ono se to dá právě velmi dobře využít třeba proti V.d. a funguje to, samožřejmě jako jeden "mechanizmu" z několika. Změna česna tedy zásadním způsobem architekturu mění a to nemusí být dobře. Např. to vemi může ovlivnit obranný pud a také expanzi kleštíka, protože díle je prostě jinak, než bylo původně. 9O stupňů to je podle mne skutečně moc, protože vlastně tu kostru obráním na hlavu. Nechci nikoho ovlivňovat nebo něco vnucovat, ale Karle, máš pravdu (vidím, že jsi mě ve Volyni poslouchal dobře). S otáčením díla tedy pozor a obezřetně a já bych to rozhodně nebagatelizoval, protože už vím trochu proč. Pokud ale architekturu díla nevidíme a nerespektujeme, jak to asi dělá 99,9% včekařů, pak je to asi jedno. Nevím, jestli se k tomu dostanu, protože bourám, buduju a zase bourám, ale tomuto tématu jsem chtěl věnovat prostor na den otevřených dveří u mne v Bukovně, snad to vyjde.
LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)