Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Včelí klimatizace aneb větrání v úle
30.06.2013, 02:25 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 30.06.2013 07:13 PM od Jan Hucko.)
Příspěvek: #25
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle
Pan Bencúre, v žádném případě jsem Vás nechtěl napadnout protože předěláváte úl ze stavby studené na stavbu teplou. Nechtěl jsem Vás napadnout vůbec. Každý máme svůj styl. Já mám úly jak Tachováky tak Langy (teda ten mám zatím jeden) všechno na volnou stavbu a pouze s horníma loučkama.

Chci zareagovat ještě na plísně, které tu byly zmíněny. Co se týká plísně v úle, tak váhám... Rád bych poukázal na přílišnou hygienu. Není zdravá u člověka a ani u včel. Když nebudeme ty naše včelky vystavovat jejich přirozenému prostředí kam se dostanou, vyvinou? Stále řešíme co je pro ně dobré a co ne, proto bych se rád připojil k názoru pana Crhy. Můj jediný zájem je aby včelky daly med, ze kterého jim trošku vezmu a aby žily v nějaké koexistenci s VD. Záměrně nezmiňuji aby byly na 100% zdravé, protože není zdravé být úplně zdráv Smile Nevím jestli je to úplně jasné. Člověk, když bude žít v naprosté izolaci od okolních nemocí, roztočů, plísní, tak je velmi pravděpodobné že zemře třeba na hloupou chřipku. U včel je to stejné, budeme-li je držet v izolaci je dost možné že se jim časem nestihnou přizpůsobit... Prostě to chce nějaké Jing a Jang, vyvážení, zlatou střední cestu...
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 04.01.2013, 12:22 AM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 04.01.2013, 10:53 AM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 04.01.2013, 03:57 PM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 05.01.2013, 12:06 AM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Jan Hucko - 30.06.2013 02:25 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)