Co se děje v úlech teď
|
17.02.2017, 09:38 PM
Příspěvek: #1359
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak u mně se prolétly trochu v pondělí, ale asi ne nijak výrazně. Pak asi když to šlo. Ale podle výkalů na sněhu to nepotřebovaly. Včera jsem proletěl stanoviště a výsledek je že mi 2 včelstva sežraly žluny a 1 jsem zrušil na podzim. To jediné kvůli tomu, čemu říkám varroáza C a bylo to jediné protivarroázní opatření na stanovištích. Což znamená že celkové ztráty jsou cca 4%. Dokonce ani některé oddělky na 5pl. v tom 3mm plastokartonu nevyužily příležitost. Vždyť byly bez proletu jen 4 měsíce. Příští týden ale bude další šance, má být obleva. Dokonce velmi dobře vypadají ta včelstva, kde jsem dělal zase nějaké testy i s různými typy zimování, které v úlech zase více přibližuje podmínky těm, které jsou v dutinách a brtích.
Chomáče jsou ale stále velmi sevřené, tak že neplodují. To ale zkontroluji až za 14 dní namátkou. Tak pokud u mne nezaúřadují ještě žluny, celkem vše v normálu. ld Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: goro (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 15 Host(é)