Co se děje v úlech teď
|
06.01.2017, 11:47 PM
Příspěvek: #1242
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak u nás je po pár rokoch konečne zima ako sa patrí. Môžete posúdiť z mojich záznamov. Na začiatku decembra navalilo snehu a odvtedy aj napriek miernemu otepleniu okolo Vianoc ho máme stále požehnane. Moje včielky zimujú dobre. V okolí <500 m viem o viac ako 60% úhyne ale u mňa zatiaľ bez strát. Niekde bola diskusia o plodovaní po slnovrate. Podľa počasia sa zdá že tento rok tu nehrozí ale mám jednu výnimku. Mladá matka by možno aj chcela, ale včely jej asi nedovolili (viem matka o tom nerozhoduje...). Je to odloženec na dvoch nástavkoch Warré(22mm) ktorý zimuje položený na inom Warré. Spodný je zakrytý dekaboxom naplneným sečkou a horný je na zasieťovanom dne so zasunutou podložkou zo smrekolitu. Letáč je otvorený. Aj napriek faktom o nevyhrievaní úľov včelami si myslím že predsa len nejaké to teplo putuje zo spodného hore. Inak si neviem vysvetliť aktivitu tohto včelstva. 10.decembra som vo všetkých včelstvách vyčistil podložky. 26. decembra som v spomínanom úli zbadal asi 4 vajíčka a dve voskové šupinky. Opäť som vyčistil podložky. 1.januára som zo zvedavosti znovu povytiahol podložku a opäť nejaké vajíčka a šupinky viď foto. Potom nastúpili krutejšie mrazy tak ich to hádam už prešlo.
Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Ali (+1), Rasťa (+1), schützmeister (+1), Leoš Dvorský (+1), Aleš Molčík (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)