Co se děje v úlech teď
|
23.12.2016, 11:22 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.12.2016 11:29 PM od Ali.)
Příspěvek: #1212
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
No, možná tak trochu i lenost ? Nejezdím za nimi tak často a proto přechod podzim zima (množství hrabošů na zahradě) jsem řešil zhmotněnou myšlenkou:
a) dole česno do 7 mm (proleze max. jen trubec, žádná myš, možná ani sršeň) otevřené po celý rok b) u ležanů to nyní budu mít nyní stejně vysoké, navíc stejně v koutě c) očka v koutě (včely v přírodě a Warré staví napříč na 45, no a toto je velice podobné) d) očko v koutě přesně proti boční loučce prvního rámku (7mm mezera mezi očkem a loučkou - opět min. průchod hrabošům a vítr když se opře do otevřených oček, zaráží se o čelo loučky a pokud projde dovnitř, tak mezi první rámek a boční stěnu protože je tam vůle, tam chomáč není, okraj chomáče je až v první mezeře a ten proud vzduchu blokuje) Před mělí a po měli dole síť otevřená, vzduchu mají habaděj. Chumáč si dělají nejblíž očka, ano, ale myslím, že je jedno je-li uprostřed nebo na kraji. pokud je na třech, na pěti či na sedmi, je stále okraj chomáče v první mezeře. A včely to vědí, tak si sedisko určitě k danému stavu z podletí zásobami upraví (a já jim s tím uvnitř nehýbám, kopíruju co Leoš říká, pouze posuv celku nahou-dolů; si myslí, že je dobře a správně). Takže, když se opozdím s návštěvou je to jedno, dál včely stejně nezabezpečuju (mřížkami, zúžením a pod.). Jak v létě tak v zimě. Toto je, co mě k tomu vede. Ještě potřebuju podstatně vylepšit zootechniku. Dám tomu čas a šťourání se v inspiračních informacích (u Dvorského, Benúra nějakých ležanistů ...). Možná v na Slovensku, v Maďarku, na Ukrajině, někde něco co nám společně se včelama bude sedět, vyhrabu. Jo a abych nezapomněl, všechno dobré a hodně zdraví a pohody všem i včelkám. |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Nytra Boleslav (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)