Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Včelí klimatizace aneb větrání v úle
28.06.2013, 09:41 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 28.06.2013 10:10 PM od Debora.)
Příspěvek: #10
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle
Pytlovina se škrobí aby ji včelstvo neprokousalo. Navíc se tím zlepší izolace a stabilita plátna. Abbé Warré míchal na 1 liter vody 4 az 5 polévkových lžic pšenicné, lépe žitné mouky a trochu škrobu. Vzniklou hmotu mícháme az do mírného varu, než se vyvrbí jednotná zatužená hmota. Natrenou pytlovinu sušíme nejlépe prímo na magazínu a dostrihneme ji až po vysušení, nebot sušení ji trochu srazí. Pytlovinu používám predevsím na izolacní poklop u Warré a u Dadantu. Na zimu vycpu pytlovinou potažený nízký nástavek bud žitnou slámou, nebo čistými pilynami. V truhlárne sice dostanu pilyny zdarma, ale vetšinou jsou zasvineny jedovatými látkami.

Vnitřní část zrna obsahují nejvíce škrobú, oproti tomu je v obalu větší množství popelovin. Cím je tedy číslo větší, tím více byla mouka mletá z okrajové části zrna, kde je více minerálú, ale méne škrobu. Napríklad u pšeničné mouky T400 (polohrubá) máme dostatek škrobú, ale málo minerálú, zde nemusíme pridávat skrob, zatím co u chlebové pšeničné mouky T1050 máme více minerálú, ale málo škrobú. Zde se hodí trochu škrobu pridat.
Hlasování: Jiří Grossmann (+1), miro (+1), Milan Bencúr † (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Příspěvky k tématu
Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 04.01.2013, 12:22 AM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 04.01.2013, 10:53 AM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 04.01.2013, 03:57 PM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Milan Urík - 05.01.2013, 12:06 AM
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Debora - 28.06.2013 09:41 PM

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)