Poraďte prosím
|
26.09.2016, 01:23 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.09.2016 01:37 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #301
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
(25.09.2016 10:33 PM)Ali napsal(a): A hlavně nesířitA taky nemrazit - s tím mám zase zkušenost já, vydrží v mrazáku velmi, velmi dlouho. Nemám na to žaludek, takže včas spojuju, ale jinak se to dělá benzinem. To jsem viděl a jde to ráz na ráz. A pak je podpálíš a hotovo. (26.09.2016 08:10 AM)coral napsal(a): Co se ti tedy osvedcilo, cely nastavek pro oddelek? Temer vsude se pise, ze v kvetnu na oddelek staci 2-3 plodove plasty.Celý nástavek je jistota + med. A to se dá i později, než v květnu. Ale kouzlo dobrého oddělku je matka. Nejlépe z matečníku. A nikdy nouzová. Koncem dubna či z kraje června nejlepší draky s matečníky rozdělíš po 2-3 rámkách, zateplíš, zůžíš česna a podáváš těsto. V červnu už víš, která a jak klade. Takže spojuješ. žádný červenec. A těsto, těsto a malý česno. V červenci máš buď celý nástavek, nebo zase spojuješ. Ty který nejedou, nesmíš nechat do podzimu, v půli července máš největší sílu, pak už jenom slábnou. I kdyby jsi se rozkrájel. Do konce července musíš vědět, co budeš zimovat. Určitě nenapravovat bezmatečný plodovým plástem od konce června. Když to matka nedokáže napoprvně, nedokáže to nikdy, ani její potomstvo. |
|||
Hlasování: Martina (+1), straka (+1), coral (+1), Ali (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)