Poraďte prosím
|
17.08.2016, 11:32 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.08.2016 12:40 PM od Rastislav Rosa.)
Příspěvek: #216
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
V nedeľu ráno som si priviezol (kúpil) včelstvo. Ako som ho hneď ráno otvoril malo silný prelet. V pondelok o deviatej večer som mu nadstavil prázdny nástavok a dal 3 litre cukrového sirupu 3:2. Nič som nepovylieval, zúžil letáč, ... , všetko prebehlo ako malo, aby som minimalizoval rabovanie. Včera mi rodičia volali, že okolo úľa je veľký frmol. Ku včelám som sa dostal až dnes ráno. Už o siedmej ráno bol silný nálet. Ale divné je, že som nezaznamenal žiadne boje na letáči Hneď som zúžil letáč tak na 3-4cm. Čo mám spraviť. Uzavrieť letáč úplne a večer ich previesť preč. Alebo?
Podarilo sa mi vložiť video. Edit: Nemôžu to byť aj "moje" včely. Akurát, že sa nemôžu dostať k sirupu, keďže nie sú žiadne boje na letáči, ani náznakom. Keďže som ich kŕmil večer po tme a ako otvor som nechal jednu 2-3cm dierku v povalovej latke a plstennú uteplivku som oprel bokom vo vnútri nástavku. Langstroth 2/3; Čechoslovák 37x30, 37x14,7; 170 m n.m. Piešťany - Považský Inovec Warré - trámiky, Chynorany (okr. Partizánske) 180 m n.m. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)