Poraďte prosím
|
11.08.2016, 02:06 PM
Příspěvek: #210
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Michale i já měl chvíli u části včelstev DS a šlo to. Mám schémata i na VN a také to bylo funkční nejen u mne, ale záleží i na snůšce. Ale problém je s metodikou, to je pravda, to si může každý uzpůsobit. Já myslím, že kdyby včelaři v ČR i jinde nechávali včelám více medu , už to by byl pokrok.Volná stavba už si cestu našla, ale med je problém. Většinou jsou včelstva hladová po celý rok a pak podle toho tak zdravotně vypadají. U oddělků jsem to měl někdy tak, že byly také zcela na medu, poslední roky musím dokrmovat. Je to ale i proto, že se rozhoduju třeba až v říjnu, co s ním, testuju dokut to jde. Pokud jde o ten citát, tak by asi bylo správnější, že jim nechávám med po celý rok nebo co nejvíce medu. U včel takové ty kampaňovité náhledy moc nefungují a je třeba to chápat ve vazbách a souvislostech. Už nevím kdo, ale někdo mi tento týden říkal, že kdosi na VF psal, že vytáčí med i z plodových plástů. Nedíval jsem se, nečtu zdaleka vše, ale to je děs. Jo nakrmený+ nenakrmený je dobrý. Je to podobné jako systém hlavní + oddělek (tedy u NN). Je to spojené i s revitalizací a na jarní snůšku super. Když se to udělá u celé skupiny, lze je i hodnotit celkem objektivně. ld
Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: schützmeister (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)