Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zahrada a všem kolem pěstování a využívání rostlin
05.08.2016, 06:48 PM
Příspěvek: #149
RE: Zahrada a všem kolem pěstování a využívání rostlin
Lípy beru z náletu. To je taky vlastně ze semínek. Tam, kde vidím, že nemají do budoucna šanci (pod vzrostlými lipami, v příkopech a tak), vykopnu je, zastřihnu kořeny, dám na rok do školky na vlastní zahradě a příští podzim sázím do přírody. Poprvé kvetou tak po 15 letech Sad, není to nic pro netrpělivé. Naštestí mám kam sázet, takže přežívá skoro 100 %. Ale nejradši mám kleny a třešeň ptačí. Tam se člověk dožije květu dokonce u následných generací!

Ze semene mám na zahradě taky jedlý kaštan (přímo z NASA). Včelami je obsypán, ale hrozně smrdí. Na zahradu nedoporučuju Smile.

Myrobalán (žluté, červené a modré kulaté plody, co nejdou od pecky) se teď u nás množí semenem sám jako plevel. Asi je to invazní rostlina nebo díky oteplení, nebo jako důsledek neúdržby krajiny? Nikdy dříve ho tu tolik nebylo a je to první vydatná snůška hned po časných vrbách a 14 dní před třešní ptačí - a pro mě signál ke vkládání stavebních rámků.
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Zahrada a všem kolem pěstování a využívání rostlin - Víťa - 05.08.2016 06:48 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)