Poraďte prosím
|
28.06.2016, 02:43 AM
Příspěvek: #142
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Ahoj, jsem začínající včelař z Mladé Boleslavi. Včelařit plánuji v lokalitě Bezděz. Mam uz doma 2 uly Langstroth 2/3 z nastavky.cz, nástavky smontovane, ocka vyvrtane, zbyva jen povrchove upravit. Zítra vyrazim do Rovenska nakoupit hrebiky na ramky, mezisteny, cmoudak, atd. Pocitam tak deset dnu, nez to dam vse dohromady, po desatem cervenci bych snad mohl byt pripraven pro vcely. Bohuzel jsem zjistil, ze sehnat vcely na moji ramkovou miru, pokud pro ne nechci jet přes pul republiky a riskovat nakazu je obrovsky problém. Z okoli Doks, České Lipy, Mlade Boleslavi jsem zatím na zadnou akceptovatelnou nabidku nenarazil. Mam v zaloze dva smetence z okoli MB, ale radeji bych nejaky oddelek, nebo usazeny roj. Za dva kvalitni oddelky jsem ochoten dat az 3000Kc. Uz ted v tom jsem za 7k a v době kdy jsem se nadchnul /cca. 2 mesice zpet/, jsem vůbec nepocital s tim, ze se něco plati i za vcely, ted uz s tim pocitam a chápu proc. Navstivil jsem p. Sturmu z Hrdlorez, od neho jsem vcely nesehnal, ale dozvedel jsem se od nej během kratke navstevy hromadu cenných informaci. Komunikuji i s p. Dvorskym, ten bohužel nemá moc casu, dal mi kontakt na vcelare, který by mi mohl vcely nabidnout, ale tomu se na dany kontakt neda dovolat a na sms nereaguje. Mam uzasnou lokalitu, bez monokultur, jen plane jablone, svestky, hrusne, tresne, do toho hromady malin, ostruzin, lipa, medovice a vse ostatní co louky a lesy daji. K nejblizsi silnici 2km vzduchem. Pro vcely urcite raj. Pomuze mi někdo?
|
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)