Co se děje v úlech teď
|
18.05.2016, 05:47 PM
Příspěvek: #1062
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(17.05.2016 11:32 PM)MirekMatucha napsal(a): ...jsem vložil ... dva nové nízké rámky Týden na ně nesáhly. Do podstaveného nástavku nestavěly, do boku nestavěly. Přitom tam bylo plno včel. Přidal jsem jim tedy NN s loučkama nahoru. A druhý den jsem zjistil, že umí makat. Ale jen odspoda nahoru.Mně se za těch pár let jeví, tedy s těmi včelami, co mám, a kde včelařím, že je pro ně nebetyčný problém pořadí dílo - loučka - včelí mezera - loučka - prostor ke stavbě. To mi nestaví. A na množství včel nezáleží. Dolů to berou jako stavební zábranu, nahoru se jim nechce přelézt. Pořadí dílo - loučka - prostor ke stavbě je v pohodě a pokračují ve stavbě hned. Dolů a i nahoru. Letos jsem si řekl, že se třeba něco změnilo a dal jsem jedněm horní nástavek rámků s mezistěnami (našel jsem to ve sklepě, do medníku by to nevadilo). Uprostřed dvě souše v rámcích. Druhý den jsem to šel zkontrolovat. Kulový. Ani včela. Všechny rámky pryč, do středu dvě souše na loučkách, nástavek doplněn loučkami a druhý den souše obsednuty, zanášeny a na vedlejších loučkách vyvěšené včely ke stavbě. Tím jsem asi s rámky nadlouho skončil... Optimální řešení přichází v závěru. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 12 Host(é)