Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co se píše o volné stavbě
13.02.2015, 10:43 AM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13.02.2015 01:08 PM od lyn_x.)
Příspěvek: #51
RE: Co se píše o volné stavbě
No ono to s tím metanolem je opravdu hodně ujetý (a jak si stěžuje ČSV - demagogický) přirovnání. Všiml jsem si toho už v knize "Včely jinak", kde V. Smolík používá stejnou argumentaci.
2 gramy KM jsou, možná, smrtící dávka, pokud jsou ovšem v krevním oběhu! Co takhle dáti si nitrožilně trochu medu? Nebo malý pivo... Smile No asi bych to taky nezkoušel.

p.s. pořád je nastavený špatný čas nebo časová zóna na serveru Smile
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
13.02.2015, 11:42 PM
Příspěvek: #52
Správný čas jsem si nastavil na svém profilu.
14.02.2015, 11:41 AM
Příspěvek: #53
Aha, koukám na to. Je tam přednastavené časové pásmo GMT +2 hodiny. Správce fóra by měl mít možnost to nastavit v administraci globálně pro celé fórum na GMT +1 hodina. Sice na jedné hodině v zásadě nesejde, ale příspěvky z budoucnosti můžou být občas matoucí. Smile)
14.02.2015, 12:01 PM
Příspěvek: #54
Rainbow RE: Co se píše o volné stavbě
Pěkné den všem vespolek,

děkuji Leošovi za jeho žádost o omluvu od ČSV,
je ostrá jako břitva,
nevím jestli Václav porušil Kodex, ale není podepsán jako člen nebo příznivec Šance,
psal článek za sebe.

Velmi oceňuji jeho pohled,
emočně rozkryl tradované včelařské bajky

nastínil jak naše civilizace bojuje proti Přírodě otravnými látkami a sama si pod sebou podřezává větev,
platí to nejen v oboru včelařství,
pár čtenářů se zamyslí a probudí...

Bylo by vhodné, kdyby podobný článek napsal náš člen a ukázal, že chovat včely se dá i v souladu s přírodou.

Inspirativní mysl všem
Evžen.
Hlasování: tondabh (+1), Jan Brunclík (+1), terez.c (+1), Debora (+1)
14.02.2015, 12:20 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.02.2015 12:46 PM od Crha Karel.)
Příspěvek: #55
Nechme slova jiným, za nás ať mluví činy.

Každopádně proti lživému tvrzení, ...Je to o to víc smutné, že tento pisatel je pravděpodobně také členem našeho svazu, a členem Hnutí šance pro včely... bychom se měli ohradit všichni, komu nejsou lži lhostejné. Nic na tom nemění, že je použito slovo "pravděpodobně".

V této chvíli, jako přechodný administrátor adresáře účastníků ŠPV Vám potvrzuji, že zmíněný pisatel Vašek Smolík není členem ani účastníkem Hnutí ŠPV.

Výhradu nejlépe směřovat na adresu předsedy, JUDr. Karla Brücklera
e-mail: predseda@vcelarstvi.cz, který naopak účastníkem Hnutí ŠPV stále je.
Hlasování: Rasťo 71 (+1), tondabh (+1), Leoš Dvorský (+1)
14.02.2015, 02:27 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.02.2015 02:59 PM od Debora.)
Příspěvek: #56
(14.02.2015 12:20 PM)Crha Karel napsal(a):  Nechme slova jiným, za nás ať mluví činy.

"Slova básníka jsou činy"
(Sigmund Schlomo Freud)

Čin sám o sobě není nic jiného, než snaha působit na náhodném místě svého nekonečného vyzařování duchovní existence. Myšlenka je do krajnosti vystupňovaná směs namáhavého tvoření a svobodného sebeuvědomování. Slovo už jen projevuje úžas nad tím nesmírným komplexem.

slunečný Šabat
Debora
Hlasování: tondabh (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
14.02.2015, 10:47 PM
Příspěvek: #57
Tak snad, aby už konečně bylo jaro.
Hlasování: schützmeister (+1)
14.02.2015, 11:02 PM
Příspěvek: #58
Aleši, jaro už je, už máme kachní vejce Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Hlasování: Debora (+1), Rasťo 71 (+1)
15.02.2015, 08:56 AM
Příspěvek: #59
Na přírodě to poznám, ta už to dává znát min. dva týdny. První sadba na zahradu už mi vyklíčila, mám nachystané loučky s nástavky na rozšiřování a čekám na příležitost. Ale jiní by se už potřebovaly probudit ze zimní hibernace.
Hlasování: terez.c (+1)
15.02.2015, 11:47 AM
Příspěvek: #60
Ještě jen pro dokreslení situace. Ještě v pondělí byl klid. Sice jsem byl bombardován, co o tom článku Vaška myslím, ale já jej ani nečetl, tak mi byl promptně zaslán dokonce několikrát. Říkám, co dělám. Po PRV v úterý se také nic nedělo a Vašek mi volal, co si o jeho článku myslím. Nemohl jsem zopakovat než to, že je to jeho pohled a má na něj právo. Stejné věci lze dosáhnout více způsoby, on zvolil tento.
Překvapivá byla spíše ta reakce o den dva později. Nevím proč. ČSV Vaška žalovat určitě nebude, to spíš LN. Tam pak bude prostor o případnou odbornou obhajobu.

Já se za nás ozval a víc se nemá smysl v tom babrat a nechávat se vtahovat do včelařské politiky, protože ta včelařské problémy nevyřeší. Podstatné je, co budeme dělat ve včelách a jak ukazovat směr. Také Vašek bude posuzován včelaři podle toho, co udělá a ne napíše.

Jinak souhlasím a by bylo lépe se vrátit ke včelám
Proto jsem se včera zašel podívat na roj, který staví buňky 4,2mm. Stále žije, tak snad vydrží Jen rejzek tam řádí. Nafotím mrtvolky (skoro žádné) a srovnám s včelou narozenou se z buňky větší.
No a tímto se vracím k podstatě vlákna, tedy volné stavbě. Vše dobré. LD

Včelařit bez chemie je normální!
Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem!
Hlasování: Jindřich Šafránek (+1), Crha Karel (+1), Rasťo 71 (+1), terez.c (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)