Co se děje v úlech teď
|
27.08.2014, 04:36 PM
Příspěvek: #361
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Macek: stará košile k historickému kostýmu, je tenoučká, volná a dobře se v ní dělá i na slunci. Většinou ji ani neoblíkám a jsem jen v tričku. Tady jsem nevěděl, do čeho jdu, tak jsem si ji pro jistotu vzal, ale byly to zbytečné obavy, včelky byly jak beránci... poté, co jsem je vydatně pokropil vodou
![]() |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Miroslav Macek (+1) | |||
29.08.2014, 11:30 PM
Příspěvek: #362
|
|||
|
|||
Haribol Leoši, tak dnes jsem provedl kontrolu v domácnosti u paní Wurmové-Dvorské a musím Ti sdělit, že mne čekalo příjemné překvapení a to v podobě čtyřech zaplodovaných plástů, matička se činí a holky jí vydatně pomáhají, měj se krásně včeličkově, Tonda.
|
|||
Hlasování: Martin Nezbeda (+1), terez.c (+1) | |||
01.09.2014, 08:13 PM
Příspěvek: #363
|
|||
|
|||
Včera u nás bylo mlhavé ráno, vyšel jsem z domu na kraj lesa asi 50 metrů od úlů natrhat pár snítek mateřídoušky na ranní čaj. V tom tichu, umocněném minimální viditelností mě překvapil nezvyklý bzukot všude okolo mě. Pak jsem si všiml jak se z mlhy proti mě vynořují včely a sviští kolem mé hlavy a vyhýbají se na poslední chvíli. Byly jich desítky, úplná včelí dálnice. Neobyčejný zážitek...
|
|||
01.09.2014, 10:24 PM
Příspěvek: #364
|
|||
|
|||
Dnes kolem 16 hod. venku mírně pršelo a dvě včelstva létala jako za snůšky nad koruny stromů a na česně větraly. Mám celkem obavy kde co našly. Ostatní mírný přínos pylu z netýkavek.
|
|||
02.09.2014, 02:45 PM
Příspěvek: #365
|
|||
|
|||
(01.09.2014 10:24 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes kolem 16 hod. venku mírně pršelo a dvě včelstva létala jako za snůšky nad koruny stromů a na česně větraly. Mám celkem obavy kde co našly. Ostatní mírný přínos pylu z netýkavek. U mne létaly jak včera v deštíčku tak dnes při mrholení na Opletku čínskou a na jedné skládce v okolí je ještě Zlatobýl, jsou to holky schánčlivé. Obyvy nejsou na místě jsou zkušenější než my , prostě si poradí. Jindřich Jindřich |
|||
02.09.2014, 03:04 PM
Příspěvek: #366
|
|||
|
|||
(01.09.2014 10:24 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes kolem 16 hod. venku mírně pršelo a dvě včelstva létala jako za snůšky nad koruny stromů a na česně větraly. Mám celkem obavy kde co našly. Ostatní mírný přínos pylu z netýkavek. Pozoroval jsem to včera taky, pyl ti závidím. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
02.09.2014, 05:29 PM
Příspěvek: #367
|
|||
|
|||
U nás pyl ještě je, asi zlatobýl - mají velké žluté bambule na nožkách. Let za mírného deště jsem zaznamenal taky - předpokládám že stále netýkavka - vracejí se bílé, jak "mlynářský učeň"
![]() |
|||
03.09.2014, 02:48 PM
Příspěvek: #368
|
|||
|
|||
(02.09.2014 03:04 PM)Leoš Dvorský napsal(a):Z pondělka to taky můžu potvrdit, i pyl nosí jako čerti, louky kvetou, až jsou žlutý.(01.09.2014 10:24 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes kolem 16 hod. venku mírně pršelo a dvě včelstva létala jako za snůšky nad koruny stromů a na česně větraly. Mám celkem obavy kde co našly. Ostatní mírný přínos pylu z netýkavek. Ale jinak druhý den v kuse leje, na horách už lípy i javory ze dvou třetin žluté, v pondělí jsem ještě vyrazil do houbového lesa na paběrek po zájezdech, celkem i tak paráda, na pásu tak 200x800m pět druhů hřibů, z nich ale dva nejdelý a to jsem ani na svém místě se satany nic nenašel - holt je vybral někdo jiný, je to hezká houba. Tak jsem se kochal krásou mlhavého jedlového lesa - obrovské majestátní jedle tak metr na pařezu, krásně tmavě zelené, se smrky, kamenný svah s podrostem smrčků a jedliček a pod tím ti hříbečci. Budu tam muset ty včelky přisunout o něco blíž, maj to drobet z ruky. Naštěstí je to les obecní, ne státní, takže hospodaří jemně, snad pár let ještě vydrží. Kam se na to hrabe národní park, se svými suchými pahýly. |
|||
Hlasování: terez.c (+1) | |||
04.09.2014, 11:52 AM
Příspěvek: #369
|
|||
|
|||
Zapoměl jsem na záhoně pár ředkviček a ty začaly kvést. Kupodivu se na ni včely celkem vrhly. Sbírají z ní takový světlý žluto-hnědý pyl.
Ředkvička |
|||
09.09.2014, 05:15 PM
Příspěvek: #370
|
|||
|
|||
Tak je nech dokvést, budou na nich lusky, které se dají zelené jíst a chutnají po ředkvičkách
![]() H. |
|||
Hlasování: Crha Karel (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 10 Host(é)