Horní loučky - kde koupit
|
10.01.2013, 08:07 PM
Příspěvek: #1
|
|||
|
|||
Horní loučky - kde koupit
Krasny den,
rád bych se zeptal zda máte nekdo vyzkoušeneho dodavatele na horní loučky ? V mem případě pro optimal. Diky Honza Vrána |
|||
10.01.2013, 08:14 PM
Příspěvek: #2
|
|||
|
|||
RE: Horní loučky - kde koupit
Zkušenost jak se to vezme, zde je odkaz: http://www.vcely-novo.cz/?adr=produkty&cat=6
udělají dle přání i jiné. Zaslali zdarma poštou 3 vzorky, včera došli, jedná se o modely 2011, 2012, 2013, liší se provedením vyfrézování horní loučky, u modelu 2011 je na spodní straně horní loučky vyfrézovaný malý trojhran ze kterého začíná volná stavba, u 2012 je trojhran větší, podobný jako má na fotkách s volnou stavbou Leoš Dvorský a 2013 to není trojhran ale lišta má tvar " hranolu", není tedy ostrý okraj. O víkendu zkusím vyfotit a přiložit foto. |
|||
18.01.2013, 12:28 AM
Příspěvek: #3
|
|||
|
|||
Ahoj,
diky za radu, zkusim to u nich objednat bohuzel z tech fotek na webu fakt neni poznat jakej ma ta latka profil ![]() ![]() Diky Honza Vrana |
|||
18.01.2013, 09:23 AM
Příspěvek: #4
|
|||
|
|||
Myslím, že bude spokojenost, provedení dobré.
|
|||
18.01.2013, 10:48 PM
Příspěvek: #5
|
|||
|
|||
[diky za radu, zkusim to u nich objednat bohuzel z tech fotek na webu fakt neni poznat jakej ma ta latka profil
![]() ![]() Přivezu ukázat do Zlína 9.2. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
18.01.2013, 11:56 PM
Příspěvek: #6
|
|||
|
|||
![]() |
|||
19.01.2013, 12:29 AM
Příspěvek: #7
|
|||
|
|||
Tento typ horní loučky se používal už před 100 lety v "amerikánech".
|
|||
29.01.2013, 03:24 PM
Příspěvek: #8
|
|||
|
|||
Zdravím,
po poradě se stolářem letos upravuji horní loučku pomocí pily, kdy dvěma řezy zůstane na středu výše popisovaný hranolek o hraně 1-2 mm dle toho, jak přesně jsem uřezal sílu-tloušku horní loučky (12 mm), dříve vyrobené rámky original langy tlusté 19 mm jdou krásně ofrézovat do trojúhelníku. Při volné stavbě bez vodicí lišty a při vložení mezi 2 postavené rámky se včely přibližně chytí na střed a jen slabší se občas odrazí od hrany na spodu loučky. Jde to i tak. Ve Zlíně budou i mé typy rámků na osahání. Pěkný den a svkělé nápady. |
|||
28.09.2013, 03:18 AM
Příspěvek: #9
|
|||
|
|||
RE: Horní loučky - kde koupit | |||
06.04.2015, 11:22 PM
Příspěvek: #10
|
|||
|
|||
Zdravím,
Letos se chystám začít včelařit ve 2 x Warré a 2x Langstroth. Vím,že si to komplikuju ![]() Od koho mi doporučíte koupit horní loučky na volnou stavbu ? Díval jsem se,že jeden typ dodávají nastavky.cz a trochu jiný profil nabízí vcely-novo.cz ,do Warré si to zaříznu. Nebo si mám jen na loučku udělat linku včelím voskem ? Kupovat mezistěny na proužek nahoře se mi nechce. P.S. Je to můj první diskuzní příspěvek, tak doufám že se zobrazí správně. |
|||
Hlasování: Debora (+1), terez.c (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)