![]() |
Horní loučky - kde koupit - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel) +--- Fórum: Další zařízení a pomůcky (/forum-Dalsi-zarizeni-a-pomucky) +--- Téma: Horní loučky - kde koupit (/tema-Horni-loucky-kde-koupit) Stránky: 1 2 Všechny stránky |
Horní loučky - kde koupit - vraja - 10.01.2013 08:07 PM Krasny den, rád bych se zeptal zda máte nekdo vyzkoušeneho dodavatele na horní loučky ? V mem případě pro optimal. Diky Honza Vrána RE: Horní loučky - kde koupit - Milan Urík - 10.01.2013 08:14 PM Zkušenost jak se to vezme, zde je odkaz: http://www.vcely-novo.cz/?adr=produkty&cat=6 udělají dle přání i jiné. Zaslali zdarma poštou 3 vzorky, včera došli, jedná se o modely 2011, 2012, 2013, liší se provedením vyfrézování horní loučky, u modelu 2011 je na spodní straně horní loučky vyfrézovaný malý trojhran ze kterého začíná volná stavba, u 2012 je trojhran větší, podobný jako má na fotkách s volnou stavbou Leoš Dvorský a 2013 to není trojhran ale lišta má tvar " hranolu", není tedy ostrý okraj. O víkendu zkusím vyfotit a přiložit foto. RE: Horní loučky - kde koupit - vraja - 18.01.2013 12:28 AM Ahoj, diky za radu, zkusim to u nich objednat bohuzel z tech fotek na webu fakt neni poznat jakej ma ta latka profil ![]() ![]() Diky Honza Vrana RE: Horní loučky - kde koupit - Milan Urík - 18.01.2013 09:23 AM Myslím, že bude spokojenost, provedení dobré. RE: Horní loučky - kde koupit - Leoš Dvorský - 18.01.2013 10:48 PM [diky za radu, zkusim to u nich objednat bohuzel z tech fotek na webu fakt neni poznat jakej ma ta latka profil ![]() ![]() Přivezu ukázat do Zlína 9.2. LD RE: Horní loučky - kde koupit - Miroslav Křížek - 18.01.2013 11:56 PM pro nedočkavé si dovolím bez souhlasu L.Dvorského nabídnout foto z loňské přednášky v Přerově ![]() ![]() RE: Horní loučky - kde koupit - Aleš Molčík - 19.01.2013 12:29 AM Tento typ horní loučky se používal už před 100 lety v "amerikánech". RE: Horní loučky - kde koupit - Evžen Babík - 29.01.2013 03:24 PM Zdravím, po poradě se stolářem letos upravuji horní loučku pomocí pily, kdy dvěma řezy zůstane na středu výše popisovaný hranolek o hraně 1-2 mm dle toho, jak přesně jsem uřezal sílu-tloušku horní loučky (12 mm), dříve vyrobené rámky original langy tlusté 19 mm jdou krásně ofrézovat do trojúhelníku. Při volné stavbě bez vodicí lišty a při vložení mezi 2 postavené rámky se včely přibližně chytí na střed a jen slabší se občas odrazí od hrany na spodu loučky. Jde to i tak. Ve Zlíně budou i mé typy rámků na osahání. Pěkný den a svkělé nápady. RE: Horní loučky - kde koupit - Debora - 28.09.2013 03:18 AM (18.01.2013 09:23 AM)admin napsal(a): Myslím, že bude spokojenost, provedení dobré. Nemecké vcely jsou spokojené. Díky za odkaz. RE: Horní loučky - kde koupit - OldaVP - 06.04.2015 11:22 PM Zdravím, Letos se chystám začít včelařit ve 2 x Warré a 2x Langstroth. Vím,že si to komplikuju ![]() Od koho mi doporučíte koupit horní loučky na volnou stavbu ? Díval jsem se,že jeden typ dodávají nastavky.cz a trochu jiný profil nabízí vcely-novo.cz ,do Warré si to zaříznu. Nebo si mám jen na loučku udělat linku včelím voskem ? Kupovat mezistěny na proužek nahoře se mi nechce. P.S. Je to můj první diskuzní příspěvek, tak doufám že se zobrazí správně. |