Zkušenosti s volnou stavbou
|
15.10.2013, 01:13 PM
Příspěvek: #164
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
(15.10.2013 08:10 AM)MilanBencúr napsal(a): Dôležitý je počet meraných buniek, ako píše Miroslav, ale zároveň aj obdobie v sezóne, kedy ich včely postavili, a aj miesto meraných buniek na pláste, pretože smerom k okraju plástov sa veľkosť buniek zväčšuje. Na dvojročnom alebo trojročnom pláste to vidieť aj voľným okom.Nechci vypadat moc hloubavě - ale není to úplně jedno, kolik se naměří ? Myslím, že je to celé o ničem, jestli lépe větší nebo menší ![]() Tahle diskuze, co je přírodní by měla smysl, kdyby jsem chtěl používat mezistěny s "přírodní" velikostí buněk. Tak jako ve státech. Ale to je zase deformace a založená spíše než na velikosti buňky na teple díky tomu generovanému / nebo, tam kde se to fakt prosazuje, spíše na místním klimatu /. Pokud ale je nechám stavět jak chtějí, můžeme mě to být jedno, jak je velká buňka, ne ? ![]() Daleko, aspoň co pozoruju, je podstatnější, co píše Leoš, jak tomu říká architektura, tzn. nepřeházet plásty vnější dovniř. Tím se kompaktnost naruší. Ale zase - když jim v plodišti nehrabu, může mě to zase být šumák ![]() Je to ale velmi podnětný hovor, zvlášť pro ty co mají mezistěny, když je zrušíte / a nejde to z roku na rok / budete mrkat, co vám tam nastaví a jak vlastně stavba funguje - spojování, mosty, zákruty, no že toho je. Prostě konec unifikace ![]() ![]() |
|||
Hlasování: Debora (+1), Miroslav Macek (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)