Zkušenosti s volnou stavbou
|
06.06.2013, 09:56 PM
Příspěvek: #76
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Zdravím přátelé.
Něco k metodě včelaření Vaška Smolíka. Řekl jsem si, že to zkusím. Takový malý ověřovací test. Výchozí stav: loňský oddělek na 2 NN 2/3 L v rámcích, chladnější podnebí Jizerských hor, cca 650 m.n.m. Po jarní prohlídce jsem do prázdného místa po dvourámkovém krmítku dal dvě delta loučky a čekal. První převěšení do 3 NN nastalo 8.5. Vzhledem k tomu, že jsem převěšoval vždy jen 2 loučky po kapsovém krmítku, tak jsem oproti metodě V.Smolíka převěšoval vícekrát. Ale překvapila mě ta vitalita včel, s jakou se vrhly na stavbu. Dnes jsem se po těch deštích kouknul do úlu. Resp. jen do 3 NN. Vystavěno více jak ze 3/4, vesměs zavíčkovaný plod. Vypadá to, že včera tady začala hlavní snůška, voní sladina a před úly "mazec". Dle místních znalců bývá snůška do Husa (6.7.), tak jsem zvědav, jestli to bude stačit k dostavění, stačení plodu dolů a zanesení medem. Výhled: další krok je čekání na med. Pak se uvidí, co dál. V příloze jsou fota z louček na pozici 10, 9, 8, 7. Dál jsem to nerozebíral. A foto nástavku zespodu. Optimální řešení přichází v závěru. |
|||
Hlasování: Tomáš Jelínek (+1), Debora (+1), Crha Karel (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)