Volná stavba v rámečkách
|
27.03.2021, 12:10 PM
Příspěvek: #246
|
|||
|
|||
RE: Volná stavba v rámečkách
(27.03.2021 10:21 AM)Jiří Sláma napsal(a): Míro, výše píšeš "Až zaplní včely plodiště, odstraním spodní folii a při těch třešních i tu vrchní." Jak často do včel v tomto období chodíš abys zjistil, jak na tom jsou? Loňský rok jsem tam chodil často, teď jim chci nechat co nejvíc klidu.Když zvedneš 5 nástavek tak to pod folií vidíš. To není žádný zásah. Stejně jako když nedáš do 5 nástavku 2-3 SR tak je pod folii vidět, jak na tom jsou. Nemusíš do nich lézt. Když vypadají dobře a výhled počasí je teplo, tak jen nadzvedneš nástavky a vytáhneš tu spodní folii a zas je nemusíš rozebírat. Pokud není přilepená ![]() Chodím k nim podle toho, jak jsou daleko. Ty co mám blízko u domu trpí nejvíc. K některým se dostanu jednou týdně a ty co mám 20 - 30 km tam se třeba dostanu jednou za měsíc když jedu kolem. Ale pokoukání přes folii není žádný zásah. Takže moje zásahy letos byl 1x začátek března přestavba ( o té mluvíme ) a po druhé tam půjdu v květnu pro oddělky a med. Mezitím jen ty folie. M.M. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)