Vedenie včelstiev prirodzenejším spôsobom v konvenčných úľoch
|
19.02.2015, 11:24 PM
Příspěvek: #9
|
|||
|
|||
RE: Vedenie včelstiev prirodzenejším spôsobom v konvenčných úľoch
Cituji Vás, Příspěvek: #7"Tak je do ničeho nenuť a nech, co zvládnou. LD", Příspěvek: #8"Přesně tak!! "
Těď jsem tu napsal něco o ležanech, a uvědomil jsem si přitom jednu věc. O kousíček blíž k přírodě (vracím se k mým zápiskům z r.90-96). Z jara jsem v ležanu udělal jen kontrolu plodu a pokud bych v něm nechval matky tak až medobraní. Na NN jsem dle "správných postupů" zjara trhal plod pro přehození zásob s plodem pro lepší rozvoj, případně vkládal celý nástavek mezistěn mezi plod nebo nad a ještě nevím co dalšího. No pro včeličky oproti ležanu výrazný šok za šokem. Má někdo zkušenosti s nástavky ať už s rámky nebo navolno, nechat je bez zásahu až do medobraní, jak se holky zachovají, rozvinou a pod. ? To jsem totiž nezkoušel, dát jim svatý pokoj. Varroázu ověřím orientačně zezadu v podmetu na podložce bez toho, že by to věděli. Do mě když někdo vrtá, taky se mi to silně nelíbí. Jen Vás s dovolením zopakuji, myslím, že to pasuje , Příspěvek: #7"Tak je do ničeho nenuť a nech, co zvládnou. LD", Příspěvek: #8"Přesně tak!! " |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)