Včelstvá a MEDvede
|
05.07.2014, 10:36 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 05.07.2014 10:52 AM od Katka.)
Příspěvek: #1
|
|||
|
|||
Včelstvá a MEDvede
Dopyt po skúsenostiach s rôznymi spôsobmi ochrany včelstiev pred návštevou medovyjedačov a larvovyjadačov - medveďov.
Vo všeobecnosti v literatúre som sa stretla s elektrickými oplotkami, vyvýšenou plošinou a s klietkou. Elektrické oplotky Aké parametre musí mať oplotok? Tipy, triky, osobné skúsenosti a podobne vďaka za reakcie Katka Dúfam, že táto téma tu už niekde duplicitne nie je, ale zľahka som to tu prezrela,) Zaujíma ma to z osobných, ale aj pracovných dôvodov - momentálne síce včelstvá nemáme v oblasti s medveďmi, ale určite nejaké budú + pracujem v organizázii, ktorá sa zaoberá záchranou lesov a s tým súvisí aj ochrana veľkých šeliem. Volajú nám včelári, známi, aj kamaráti, ktorým maco vyjedol alebo rozbil úle - a majú dosť rozumu na to, aby nechceli dať medveďa odstreliť (na Slovensku je medveď síce celoročne chránený, ale ročne sa žiada o odstrel x medveďov, nie len kontajnerových, ale aj divokých, plachých - my ako organizácia sa zaoberáme týmito výnimkami). Chcem teda dať dokopy niečo, čo funguje a bude to uskutočniteľné pre obyčajného smrteľníka (človek so 100 rodinami ich nebude pravdepodobne dávať na plošinu) a čo budeme môcť poskytnúť ako radu. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)