Štírek domácí (Chelifer cancroides) proti roztoči Varroa
|
04.01.2015, 12:42 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 04.01.2015 12:51 AM od Pavel Krob.)
Příspěvek: #1
|
|||
|
|||
Štírek domácí (Chelifer cancroides) proti roztoči Varroa
Našel jsem informaci o tom, že drobný hmyz Štírek obecný (domácí, knižní) je schopen likvidovat roztoče Varroa. Viz video zde: |
|||
Hlasování: terez.c (+1), Rasťo 71 (+1), Debora (+1) | |||
04.01.2015, 09:01 AM
Příspěvek: #2
|
|||
|
|||
RE: Štírek domácí (Chelifer cancroides) proti roztoči Varroa | |||
Hlasování: terez.c (+1), Debora (+1) | |||
05.01.2015, 08:27 PM
Příspěvek: #3
|
|||
|
|||
RE: Štírek domácí (Chelifer cancroides) proti roztoči Varroa
Nemyslím si, že by nějak ohrožoval včely, živí se roztoči. Mě by spíš zajímalo, jestli je schopný se pohybovat i po plástech a sbírat roztoče mezi včelami a jestli ty ho budou tolerovat. Já bych ho spíš čekal na podložce, kde bude sbírat spadlé VD. I kdyby dokázal sbírat VD mezi včelami, je otázka, kolik by jich tam muselo být, aby zvládli redukovat VD dostatečně.
|
|||
05.01.2015, 09:07 PM
Příspěvek: #4
|
|||
|
|||
Ja som opísal titulky a stríčko google to preložil :
![]() ![]() |
|||
05.01.2015, 11:36 PM
Příspěvek: #5
|
|||
|
|||
Největší dravci v úlu jsou mravenci, jen je potřeba jim nebránit.
|
|||
06.01.2015, 10:26 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 06.01.2015 10:27 AM od Jan Brunclík.)
Příspěvek: #6
|
|||
|
|||
(05.01.2015 11:36 PM)Aleš Molčík napsal(a): Největší dravci v úlu jsou mravenci, jen je potřeba jim nebránit.No nevim ![]() ![]() Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ... Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří. Lokalita: Habartov (starý Habartov) okres Sokolov 485m Krušné hory |
|||
06.01.2015, 11:11 AM
Příspěvek: #7
|
|||
|
|||
Ja mravcom nebránim. KM zadarmo, poriadok na podložkách a dnách. Aký problém môžu spôsobiť mravce zdravému včelstvu? U mňa zatiaľ žiadny problém. Žijeme si v symbióze. V teplejších rokoch s mravcami, vo vlhších s ucholakmi (škvoři).
|
|||
Hlasování: Aleš Molčík (+1) | |||
06.01.2015, 03:09 PM
Příspěvek: #8
|
|||
|
|||
(05.01.2015 11:36 PM)Aleš Molčík napsal(a): Největší dravci v úlu jsou mravenci, jen je potřeba jim nebránit.Mravenců jsem měl v úlech tolik že jsem myslel, že nejsou na světě žádní roztoči. Když jsem natřel podložky stol. olejem bylo nalepených roztočů na stovky. Myslím , mravenci sbírají ty spadané“ mrtvé „ ale aby čistily včely je ani nenapadne. Víme, že osobní souboje mezi včelou a mravenci nedopadá pro včely dobře. Na mravence bych nevsázel. Jindřich |
|||
06.01.2015, 04:31 PM
Příspěvek: #9
|
|||
|
|||
Já mám na včelnici dvě hnízda mravenců pod víkem v polystyrenu, dva druhy velké a malé a vypadá to, že všichni jsou v pohodě. Pokud chci kontrolovat spad, tak natřu podložky olejem. Jinak mám pod víkem pavouky, škvory nějaké noční můry a občas tam najdu i Roháče obecného.
|
|||
Hlasování: Debora (+1), Jaro Stoklasa (+1), liptaka (+1), Jan Brunclík (+1), MajaSk (+1) | |||
06.01.2015, 07:27 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 06.01.2015 07:32 PM od Debora.)
Příspěvek: #10
|
|||
|
|||
RE: Štírek domácí (Chelifer cancroides) proti roztoči Varroa | |||
Hlasování: Ali (+1), MajaSk (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)