Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recepty z medu.
16.09.2013, 02:15 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16.09.2013 02:47 PM od tondabh.)
Příspěvek: #1
Recepty z medu.
RECEPT NA MEDOVÉ KULIČKY.


1600g sušeného mléka

1000g semínek sezamu

500g arašídy mleté

500g arašídy celé

1400g medu

2 x vanilkový cukr

Trocha vody

Sypké směsi smícháme a přidáme med, který lehce zapracujeme do těsta, nemačkáme velkou silou jinak z těsta uděláme blemcu. Těsto je správné konzistence, když ho v ruce zmáčkneme a drží tvar, nerozpadá se. Pokud se rozpadá přidáme trochu vody, ale pozor opatrně, stačí vždy trocha a když tuto vodu vmícháme do těsta opět vyzkoušíme zmačknutím zda už drží tvar a jdou z něho koulet kuličky, pokud ne opatrně přilijeme trošku vody a postup opakujeme. Kuličky necháme v teplém a dobře větraném pokoji, jinak nám na povrchu díky medu navlhají.

Dobrou chuť přeje Tonda.

Haribol vážení přátelé včeliček a kuchyně, pokud uděláte medovník dle níže uvedeného receptu, budou vás všichni kdo ochutnají milovat a už nebudou chtít jíst jiný medovník a to od dětí až po dospělé, dobrou chuť přeje Tonda.


Vilémovský Medovník.


Ingredience: 8 dcl mléka, 600 g krupicového cukru, 2x heru , 6 pl vrch medu, 2 čl sody, 800 g hladké mouky.

Na krém: 2 l mléka, 2pl karobu, 4 vanilkové pudinky, 300 g másla,200 g cukr moučka.

Postup:
Připravte vodní lázeň a do misky či hrnce dejte heru a nechte roztát. Potom přidejte mléko, med, cukr, sodu a mouku, směs míchejte do hladka asi 10 minut až těsto bude nazlátlé. Na plech dejte pečící papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu, podle toho podle jaká velikosti budete pláty vykrajovat. Do kruhu pak stěrkou rozetřete v tenké vrstvě těsto, aby asi o centimetr přesahovalo kružnici. Placku pečte dozlatova asi 10 minut na 200 stupňů. Po upečení přiložte na placky formu a nožem ořízněte přesahující okraje.


Vyrobte krém a posypku - uvařte pudinky s karobem a po vychladnutí do hmoty vmíchejte máslo. Nakonec nastrouhejte vlašské ořechy na posypku.

Sestavte dort. Rozetřete krém na první plát. Přiklopte další placku,a opět namažte krém a takto až dojdou pláty. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem posypte posypkou a můžete ozdobit mandlemi. Nechat uležet do druhého dne v chladu.
Hlasování: Debora (+1), Aleš Molčík (+1), Milan Bencúr † (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
16.09.2013, 05:51 PM
Příspěvek: #2
RE: Recepty z medu.
Děkuji za recepty, obzvlášť za medovník. Jeden neznalý z kuchyňských surovin se z toho může i něco poučit. Zjistil jsem, co je to karobBig Grin.
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
16.09.2013, 06:04 PM
Příspěvek: #3
RE: Recepty z medu.
Haribol Aleši, omlouvám se ale já karob už používám mnoho let a neťuklo mne, že ho nepoužívají všichni, je to Svatojánský chléb a získává se mletím lusků z rohovníku. Já ho používám protože neobsahuje kofein ani jiné psychoaktivní látky jako kakao. Když do medovníku dáš místo karobu kakao, také bude výborný, ale chuť karobu je nenapodobitelná. Dá se sehnat ve zdravé výživě, měj se krásně včeličkově i kuchařsky Tonda.
Hlasování: Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
12.10.2014, 12:24 AM
Příspěvek: #4
RE: Recepty z medu.
Haribol přátelé, trochu připomenu poslední slet a jeden z postupů prevence, který na sletu zazněl. Je to velice jednoduchý recept a jak jedno moudro říká " v jednoduchosti je síla ", tak zde to opravdu platí.

Každé ráno nalačno vypijeme medovou vodu se skořicí:

3 dcl vlažné až teplé vody
1 pl medu
1/2 čl skořice = lze možno podle chuti přidat či ubrat

to samé zmákneme zhruba hoďku před spaním, finta je v dlouhodobosti užívání tohoto přípravku, nejlépe nikdy nepřestat a naopak si nedělat hlavu když někdy vyjímečně opomeneme.

Mějte se všichni krásně medíkově, Tonda.
Hlasování: Crha Karel (+1), renttip (+1), Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
12.10.2014, 07:03 AM
Příspěvek: #5
RE: Recepty z medu.
Tondo, od sletu se držím tvých rad,pravidelně užívámSmile, akorád mi prosím doplň zprávu, jak to skloubit s radou Mudr. Hajdůškové, že léčiva až po ,,probuzení organismu,, - po sedmé hodině ráno. Chodím do ,,Kolbenky,, ve čtyři ráno i když ne každý denSmile.
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
12.10.2014, 12:30 PM
Příspěvek: #6
RE: Recepty z medu.
(12.10.2014 07:03 AM)renttip napsal(a):  Tondo, od sletu se držím tvých rad,pravidelně užívámSmile, akorád mi prosím doplň zprávu, jak to skloubit s radou Mudr. Hajdůškové, že léčiva až po ,,probuzení organismu,, - po sedmé hodině ráno. Chodím do ,,Kolbenky,, ve čtyři ráno i když ne každý denSmile.

Haribol Jindřichu, účel světí prostředky, takže bychom se každý den měli zachovati podle místa, času a okolností, tak pokud " musíš " ráno do kolbenky, myslím že Tvůj organismus je šťastný, že mu nedáváš kafe a cigáro, ale medovou vodu se skořicí... Smile

Měj se krásně medíkově, Tonda.
Hlasování: Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
15.10.2014, 06:38 PM
Příspěvek: #7
RE: Recepty z medu.
Tak jsem si Tondo ten tvůj lektvar vyzkoušel sám na sobě. Sedla na mě nějaká viroza či chřipka. Po několika letech.
Jindy průběh - bolest kloubů, pálení v krku, nudle u nosu, teplotka - nasazení Coldrexu - ústup teploty, neteklo z nosu, mohl jsem makat ale jako mátoha. Přišel však vždy chronický kašel. Někdy i na měsíc. Když jsem Coldrex vysadil brzy ( i po pěti dnech ) - návrat příznaků.
Teď průběh - bolest kloubů, pálení v krku, nudle u nosu, teplotka - vzpomněl jsem si Brno, namíchání medové vody se skořicí je to prý na všechno - ale žádné zlepšení. Teď na podzim již nemusím makat, tak jsem vlezl do postele. Pil jsem letkvar každou druhou hodinu. Nebylo to špatné. Druhý den - stále piju ten sladkej cumel. Neteče už nějak moc z nosu, ale začíná se chtít kašlat. Třetí den, rýma je z 90% pryč, teplota pryč, kašel jen slabounký, šel jsem se podívat co včely a okolí. Stále piju tu odporně sladkou vodu. Čtvrtý den - dnes ráno vstanu a nemohu se na ten hnusnej hnědej sliz ani podívat. Ale ještě ho zdolám. Ale vypadá, že mi nic už není. Chronický kašel se nedostavil, rýmička odešla. Tak jsem šel na pastviny alespoň přehnat ovce.
Musím přiznat, že takovej snadnej průběh jsem za padesát let života ještě nezažil. Ale stálo mě to kilo medu a možná doživotní odpor ke skořiciSad
Ale jinak fakt to Tondo zabírá. Jdu si dát pivo.
Hlasování:
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
15.10.2014, 06:59 PM
Příspěvek: #8
RE: Recepty z medu.
(15.10.2014 06:38 PM)MirekMatucha napsal(a):  Tak jsem si Tondo ten tvůj lektvar vyzkoušel sám na sobě. Sedla na mě nějaká viroza či chřipka. Po několika letech.
Jindy průběh - bolest kloubů, pálení v krku, nudle u nosu, teplotka - nasazení Coldrexu - ústup teploty, neteklo z nosu, mohl jsem makat ale jako mátoha. Přišel však vždy chronický kašel. Někdy i na měsíc. Když jsem Coldrex vysadil brzy ( i po pěti dnech ) - návrat příznaků.
Teď průběh - bolest kloubů, pálení v krku, nudle u nosu, teplotka - vzpomněl jsem si Brno, namíchání medové vody se skořicí je to prý na všechno - ale žádné zlepšení. Teď na podzim již nemusím makat, tak jsem vlezl do postele. Pil jsem letkvar každou druhou hodinu. Nebylo to špatné. Druhý den - stále piju ten sladkej cumel. Neteče už nějak moc z nosu, ale začíná se chtít kašlat. Třetí den, rýma je z 90% pryč, teplota pryč, kašel jen slabounký, šel jsem se podívat co včely a okolí. Stále piju tu odporně sladkou vodu. Čtvrtý den - dnes ráno vstanu a nemohu se na ten hnusnej hnědej sliz ani podívat. Ale ještě ho zdolám. Ale vypadá, že mi nic už není. Chronický kašel se nedostavil, rýmička odešla. Tak jsem šel na pastviny alespoň přehnat ovce.
Musím přiznat, že takovej snadnej průběh jsem za padesát let života ještě nezažil. Ale stálo mě to kilo medu a možná doživotní odpor ke skořiciSad
Ale jinak fakt to Tondo zabírá. Jdu si dát pivo.

Haribol Mirdo, jsem rád že jsem Tě inspiroval, ale díky prevenci můžeš dosáhnouti toho, že kolem Tebe budou za sezonu všichni několikrát nemocní a Ty je budeš učit jak na prevenci protože budeš fit. Pokud je to pro Tebe moc sladké, tak si trochu uber medíku, podle chuti, měj se krásně skořicově, Tonda.
Hlasování: Debora (+1), Miroslav Macek (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
17.10.2014, 01:33 PM
Příspěvek: #9
RE: Recepty z medu.
Haribol přátelé, četl jsem krásnou větu o medu...

Fytonutrienty, které se nacházejí jak v medu tak v propolisu (včelí tmel, obsažen i v surovém medu) prokázaly preventivní účinky před rakovinou a nádory, to všechno je o medu pravda, ale jen pokud se jedná o pravý včelí med – nepadělaný, levné medy v supermarketech to pravděpodobně nebudou, přeci ale nechcete za pouhých 70-80 Kč kupovat nějaký zázrak, jakým med ve skutečnosti je Smile.
Hlasování: Miroslav Mareš (+1), Miroslav Macek (+1), Leoš Dvorský (+1), Aleš Molčík (+1), Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)