Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
29.10.2014, 08:41 AM
Příspěvek: #164
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
Dnes som zistil, že mnoho včelárov smerom na sever odo mňa má mor. Aj roj, ktorým som si zavliekol mor na svoju včelnicu priletel z tých končín... A teraz babo raď... Na tom smreku vedľa mojej včelnice mi každý rok pristane niekoľko rojov. Čo s nimi? Risknúť to? Chytiť roj je moja najobľúbenejšia činnosť, pekne si poobzerať na konári, jemne striasť do rojnice alebo rovno do úľa (ja vie, najradšej by som mal mať vytáčanie medu (podľa miestnych), ale roj mi príde zaujímavejší, každý blbneme po svojom)... Každý rok tak viem rozšíriť počet včelstiev pomocou rojov a nahradiť slabé rodiny. Robím i odložence, ale tie roje ma tešia akosi viac, kým nie sú z mojich včelstiev Smile Asi budem musieť budúcu sezónu len popásť svoje oči a nechať ich slobodne letieť tam, kam sa vyberú... Už som dostal inak aj pomenovanie, ani som o tom nevedel, vraj ma niekto hľadal pri včelách, že či tu má včely ten Zberateľ rojov a či je doma Smile
Hlasování: Miroslav Macek (+1), tondabh (+1), Crha Karel (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Jaro Stoklasa - 29.10.2014 08:41 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)