Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
08.09.2014, 01:45 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08.09.2014 01:48 PM od tondabh.)
Příspěvek: #123
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(08.09.2014 12:26 PM)Jindřich napsal(a):  Knížku od p. Nymsy jsem přečetl jednou v sobotu a podruhé v neděli.
Je tam spousta logické pravdy a věcí které může kdo chce jednoduše vyzkoušet.
Já sám jako začátečník " blbec" jsem své včely postavil k betonové dálniční zdi obrácené na jih a divil se proč měsíc staré usazené roje se znovu při denních teplotách + 34 C vyrojily! Knížku chce číst pomalu a klidně se vracet k předešlým pasážím pak lze přesně pochopit obdivuhodnou trpělivost kterou sledování včel jak senior tak junior Nymsovi předvedli, klobouk dolu.
Vytržené věty z celé publikace ale mohou vzbuzovat pocity o šarlatánství pisatele .
Výhodou je, že to není povinná četba a kdo nechce, ať knihu zahodí.
Jindřich

Haribol Jindřichu, souhlasím s Tebou, že je třeba se vzdělávat, ale nemohu souhlasit s tím, že pokud jsou informace klamné, že je třeba je číst a učit se podle nich včelařit. Z tohoto důvodu jsem do diskuze vstoupil, abych upozornil na odchylky mezi informacemi v knize a mezi skutečností.

Měj se krásně včeličkově, Tonda.

P.S. Opět by jste si měli všichni všimnout nápovědy Milánka Bencůra, že nejhorší je mrtvý úl.

Kolik mrtvých úlů jste viděli na včelnici u pana Nymsy, který má jak píše Jindřich " obdivuhodnou trpělivost kterou sledování včel jak senior tak junior Nymsovi předvedli, klobouk dolu.", to číslo mrtvých úlů vám nic nenapovídá?

Pro přesnost aby nevznikali zbytečné diskuze vám nyní napovím:

Mrtvé úly číslo - 10

Zavčelené úly číslo - 5
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - tondabh - 08.09.2014 01:45 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)